GmailThis!

GmailThis!

GmailThis! FFGünümüz teknolojisi , dolayısıyla internet dünyasında her geçen gün yeni uygulamalar yazılıyor. Bunların kimisi çok karmaşık iken, kimileri de basitliğiyle öne çıkıyor. O kadar ki; bazen saç baş yolup, “Benim aklıma nasıl da gelmedi?” diyoruz. İşte şimdi anlatacağımız GmailThis! isimli uygulama da böylesi basit. Basit olmasına rağmen işimizi oldukça kolaylaştırıyor.

Uygulamanın amacı beğenilen bir web sayfasının linkini ve sayfadan bir yazı parçasını Gmail hesabıyla istenilen adrese yollamak. Bunun için öncelikle bir Gmail hesabınız olmalı ve browserınız Firefox, oturumunuz da açık olmalı. GmailThis! linkArdından GmailThis! linkini basılı tutarak üst çubuğa götürün. Şekildeki gibi bir görünüm oluşacaktır. Bunu hallettikten sonra, beğendiniz web sayfasına gelin (ve eğer istiyorsanız sayfadan içeriği hatırlatmak maksadıyla bir iki satırı seçin) ve GmailThis! butonuna tıklayın. Bir pop-up penceresi içinde sizin için oluşturulmuş ve sizin düzenlemenizi bekleyen bir “yeni posta” sayfası açılacak. Orada postayı göndermek istediğiniz e-mail edresini yazın, dilerseniz not ekleyin veya notları düzenleyin. Hepsi bitince göndere basarak postayı yollayın.

GmailThis!

Bu uygulamayı, kendi bilgisayarınızda değilken keşfettiğiniz web sayfalarını tekrar hatırlamak için de kullanabilirsiniz.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...

1 Yanıt

  1. victory dedi ki:

    Güzel bir eklentiymiş gerçekten.