Tasarımcının vazgeçemediği 10 Firefox eklentisi

Tasarımcının vazgeçemediği 10 Firefox eklentisi

Tarayıcı eklentileri tasarımcılar için son derece gerekli hatta şarttır. Çünkü eklentiler sayesinde işlerini hızlı, güzel ve eksiksiz bir biçimde tamamlayabilirler. Bu eklentilerden yüzlerce var. Ama en önemli 10 tanesini sizlere sıralıyoruz.

NOT: Bu eklentiler Firefox 3 için geçerlidir. İstediğiniz eklentiye başlığına tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ColorZilla:
ColorZilla
Bu eklentiyle Firefox penceresindeki her rengi okuyabiliyorsunuz. İstediğiniz rengin üzerine gelin, kodu hemen çıkıyor. Buradan kopyalayıp istediğiniz programa yapıştırabilirsiniz.

Font Finder:
Font Finder
İstediğiniz bir paragraf veya bir başlığı seçili hâle getirin. Sonra sağ tıklayıp “Font Finder”ı seçin. Karşınıza o yazının yazı tipini, rengi kısacası bütün CSS dökümünü veren bir pencere çıkacaktır.

MesureIt:
MasureIt
Bir web sayfasındaki istediğiniz elementin yükseklik, genişlik bilgilerini veriyor.

Screengrab!:
Screengrab!
İstediğiniz web sayfasının tamamını size resim hâlinde veriyor.

Firebug:
Firebug
Bu eklenti sayesinde herhangi bir sayfadaki bütün CSS, HTML ve JavaScript içeriğini, hatalarını, eksiklerini görebilirsiniz.

FoxyProxy:
FoxyProxy
FoxyProxy gelişmiş bir proxy yönetim eklentisi. Üstelik SwitchProxy, ProxyButton, QuickProxy, ProxyTex gibi benzerlerinden daha kapasiteli.

IE Tab:
IE Tab
Hazırladığınız web sayfasının Internet Explorer’da da düzgün çalıştığından emin olmanız gerek. Çünkü ziyaretçilerinizin önemli bir kısmı bu tarayıcıyla gelecektir. Bunun için ayrıca onu açmanıza gerek yok. Bu eklenti ile web sayfanızdayken araç çubuğundaki IE simgesine tıklamanız yeterli.

NoScript:
NoScript
Bu eklenti sizin “Güveniyorum.” demediğiniz hiçbir web sitesinin scriptlerini çalıştırmıyor. Dolayısıyla sizi muhtemel saldırılardan koruyor.

CSSViewer:
CSSViewer
Bir web sayfasındaki istediğiniz elementin CSS bilgilerini veriyor.

CSS validator:
CSS validator
İstediğiniz web sayfasını bu eklenti ile geçerlilik testine tabi tutabiliyorsunuz.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...