Opereyşın 9 Yaşında!

Opereyşın 9 Yaşında!

Opereyşın bugün tam 9 yaşında! Söylemesi kolay ama, bırakın internet alemi için, insan hayatı için bile hatırı sayılır bir süredir yayındayız. Bu süre zarfında, aramızdan ayrılanlarla birlikte toplamda neredeyse 30 kişiye ulaşan bir ekiple yayınımızı sürdürebilmemizin ardında yatan motivasyon, “okunmaya değer”, “seviyeli ve kaliteli” bir içeriği ekranlarınıza ulaştırabilme arzumuzdu.

Hazırladığımız videolardan, seslendirdiğimiz podcastlere; yaptığımız araştırmalardan, çizdiğimiz karikatürlere kadar; hep bir şeyi, Türkçe internet içeriğini geliştirmeyi amaçladık. Hep elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.

Arşivimizde bugün, 1800’den fazla yazı var. Bu yazılarımızda kullanılan toplam kelime sayısı ise 500,000‘e yaklaşıyor. Yani Opereyşın’da, Tolkien’in meşhur The Lord of the Rings serisinden daha fazla kelime yer alıyor.

9 yıl boyunca, 5 yazıdan daha az yazı yayınladığımız bir ay olmadı. Aylık yazı ortalamamız ise 16’nın üzerinde. Bir başka deyişle, ortalama olarak her iki günde bir Opereyşın’da yeni bir yazı yayınlandı.

Sürekli bir yayını sürdürebilmek ve bu esnada sunulan içeriğin kalitesini koruyabilmek, sanıldığından çok daha zor bir iş. Binlerce saati bulan teknik çalışmalar ve yazacak konu arayışı da yıpratıcı.

Ancak Yönetim Panelimizin Yeni Yazı sayfasındaki “Yayınla” tuşuna her tıklamada duyduğumuz o tatlı heyecan ve sizlerin ardı arkası kesilmeyen övgüleri; bütün yorgunluklarımızı unutturmaya yetiyor.

10. yaşımızı da birlikte kutlayabilmek dileğiyle…

İyi ki varsınız!

Bu zorlu yolculukta bize katılan bütün ekip arkadaşlarıma ve destekleriyle yanımızda olan bütün dostlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.

Opereyşın’da yayınlanan ilk yazımız

At sağ üste tarihi: 2 Ağustos 2005!

Geçmiş yaşgünlerimize özel yazılarımız

20062007200820092010201120122013

Holivud Opereyşın

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...

4 Yanıt

  1. victory dedi ki:

    Dokuz yıl! Zaman ne kadar hızlı geçti. Eh Opereyşın’ın sloganı “Zaman Öğütme Makinesi” değil miydi zaten… Kendi adıma bütün ekip arkadaşlarıma ve takipçilerimizi teşekkür ediyorum. Daha da ileriye ulaşırız umarım.

  2. asacan dedi ki:

    Tebrikler nice 9 senelere. Bu arada 5 yıldır üyeniz ve yaklaşık 7 yıldır takipçinizim.

    Naçizane düşüncem çizginizi bozmadan sosyal içerik platformuna doğru kaymanız sosyal ağlara kalite getirecektir.

  3. Selda kuzu dedi ki:

    Asacan haklı ama bence güzel bir karışım olsun. Nice dokuz senelere saglık afiyetle