Google 1 trilyon web sayfasına ulaştı

Google, indexlediği web sayfası sayısının 1 trilyona ulaştığını açıkladı. Elbette bu sayı yalnızca tekil web sayfalarından oluşmuyor. 1 trilyon web sayfası içinde, birbirinin tekrarı olan pek çok web sayfası var. Resmi Google Blogu’nda yapılan açıklamaya göre, 1998 yılında kurulduğunda 26 milyon web sayfasıyla işe başlayan Google, bu sayıyı 2000 yılında 1 milyara çıkardı. Şimdiyse Google index’ine, hergün milyarlarca yeni sayfa ekleniyor.

Açıklamada da belirtildiği gibi Google, eskiden ana sayfasında kaç sayfayı indexlemiş olduğunu yazıyordu. Fakat 2005 yılında bu bilgiyi ana sayfasından çekti. Bu değişikliği, arama motorları arasındaki rekabetin kızışmasına bağlayanlar olmuştu. Çünkü başka bir arama motorunun Google ana sayfasında yazan rakamdan daha fazla web sayfasını index’lediğini açıklaması, insanların Google’a güvenini sarsabilirdi. Elbette bu değişikliğin farklı sebepleri de olabilir.

1 trilyona ulaşan index’iyle bütün arama motorlarından daha geniş bir alanı tarayan Google, ABD’de pazarın %70‘ine sahip.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...