Apple geri sayıyor!

Apple geri sayıyor!

Yayına aldığı geri sayım sayfasına bakılırsa; Apple, 1 milyarıncı uygulama (App) yüklemesine çok yakın bir zamanda ulaşmayı hedefliyor. Siteden 1 milyarıncı sefer uygulama indiren kişi, bazı hediyelerle ödüllendirilecek. Hediyeler şunlar:

10,000 dolarlık iTunes Hediye kartı, 32 GB’lik bir iPod touch, bir Time Capsule (Otomatik kablosuz yedekleme hard diski) ve bir MacBook Pro.

Bir iPod Touch, ABD’de 299 $’dan satılıyor. Time Capsule’ün 1 GB’lık şeklini satın almak için 499 $’ı gözden çıkarmak gerekiyor.  Hediye listesinin en etkileyicisi 17 inch MacBook Pro ise, 2,799 $ gibi bir fiyata alınabiliyor.

Neticede, ABD fiyatlarına göre toplam ödül miktarı 13,746 $‘a ulaşıyor. Varın, Türkiye’de ne kadar edeceklerini siz hesaplayın.

İlk bakışta, bu hediyeleri kazanmaya aday olabilmek için, tek yapılması gereken şey App Store’dan bir uygulama indirmek gibi görünüyor. Ancak her zaman olduğu gibi, bu yarışmada da; küçük puntolarla yazılan yazılar, büyüklerinden daha önemli bilgiler içeriyorlar:

Yarışmaya katılabilmek için en az 13 yaşında olmak gerekiyor. Bunun dışında, hediyeyi kazanabilmek için; ABD, Avustralya, Avusturya, Belçika, Kanada (Quebec hariç), Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsviçre veya Birleşik Krallk devletlerinden birinin vatandaşı olmak gerekiyor.

Kolayca fark edebileceğiniz gibi, listede Türkiye yer almıyor. Daha açık söylemek gerekirse, ne yazık ki Türkiye’den bu ödülleri kazanmak mümkün olmuyor.

ABD’de yaklaşık 4400 YTL‘ye satılan MacBook Pro için, Türkiye’de 5563,72 YTL+KDV‘lik fiyat biçiliyor.

Herhalde ülke olarak, bir ürüne ABD’lilerden 1100 YTL + KDV daha fazla verebilecek kadar zengin olduğumuzu düşünüyor Apple.

Ancak, her zaman olduğu gibi, ABD’den çok daha pahalıya ürünler sattığı ülkemizi, hediye verecekken “unutuyor”!

TechCrunch sitesi, 1 milyarıncı yüklenmenin gerçekleşeceği tarihe en yakın tahminde bulunan yorumcusuna, bir TechCrunch tişörtü hediye ediyor.

Sanırız, hediyenin verilmesi için, ülke şartı aranmıyor.

On dört bin doların yerini tutmaz ama, bir züğürt tesellisi olabilir pekala.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...