Firefox rekora mı koşuyor?

Firefox rekora mı koşuyor?

Firefox, Download Day 2008‘de (2008 İndirme Günü), “bir günde en fazla indirilen yazılım” ünvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmayı hedefliyor. Resmi Download Day 2008 sayfasında yayında olan dünya haritasında, yayına girdiği gün Firefox 3’ü indirmeye söz verenler, ülkelere göre görüntülenebiliyor (An itibariyle yaklaşık 500,000 kişi. Türkiye’den yaklaşık 3000 kişi bulunuyor). Firefox 3’ün yayın tarihi halen belirsizliğini koruyor. GÜNCELLEME

Daha önce bu kategoride listeye giren bir ürün bulunmadığı için, indirme için ulaşılması gereken bir sınır bulunmuyor. Firefox 2, yayına girdiği gün 1,5 milyon kere indirilmişti. Firefox yetkilileri, “Bu sefer neden 5 milyon olmasın?” diyorlar.

Firefox yetkilileri, Firefox 3 indirilirken hilelere baş vurulmamasını ve her kullanıcının programı bir kere indirmesini rica ediyorlar. Guinness™ yetkilileri, gün bitiminde kayıtları inceleyecek ve Firefox 3’ün kuralları sağlayıp sağlayamadığını belirleyecekler. Sonuçlar, İndirme Günü’nden yaklaşık bir hafta sonra açıklanacak.

Güncelleme: Download Day 2008’in tarihi, 17 Haziran 2008 olarak belirlendi.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...

5 Yanıt

  1. oMd dedi ki:

    ben de dün kayıt oldum. hafta içine denk gelirse indirme gününde evde iki bilgisayarıma ve okulda da en az 3-4 bilgisayarıma indirip kuracağım 🙂

  2. victory dedi ki:

    Bu sefer 1.5 milyonu rahatlıkla geçeceğe benziyor Firefox.

  3. checka dedi ki:

    nedense firefox a karşı ayrı bir sempatim var.ie ye karşı sayı olarak galip gelmesi zor da olsa bu tarz şeylerle güzel reklam yapmış olacaklar.

  4. yunusemre dedi ki:

    bizim evden de 3 kişi ekleyin listeye : )

  5. victory dedi ki:

    Söz verenlerin sayısı 630,000 kişiye ulaşmış bile.

    Bu arada, bu listeye toplu olarak kaydedilebiliyor mu? Okul kampanyaları tarzı bir şeyler yazıyor ama, denediniz mi?