Tarayıcı testi

Tarayıcı testi

Browser ShotBir web sitesi yaparken belki de en büyük derdiniz, sitenizin başka başka tarayıcılarda nasıl göründüğüdür. Çünkü genelde siz IE 7 ya da Firefox 3.0.3 kulunırken, müşterileriniz henüz IE 6’dadır. Bu yüzden siteyi beğenmezler, düzgün göremedikleri için. Siz de bunu önceden bilmeyi arzularsınız. Ama nasıl? Bir sürü işletim sistemi var. Bir sürü tarayıcı var. Sitenizin hepsinde nasıl göründüğünü nasıl anlayacaksınız?

İşte Browser Shots isimli site size bu imkanı veriyor. Üstelik yapmanız gereken tek şey sitenizin adresini “http://www.______.com” şeklinde yazmak ve aşağıda sıralanmış istediğiniz işletim sistemindeki istediğiniz tarayıcıyı işaretlemek. Sonra da Submit‘e tıklamak.

Browser Shot

Sitenizin seçtiğiniz tarayıcılardaki görüntüleri jpg formatında karşınıza çıkacak. Yükleme süresi 15 ile 45 dakika arasında değişiyor. Bu biraz da tercih çokluğunuza ve sitenin o anki yoğunluğuna bağlı.

Browser Shot

Evet, artık müşterileriniz eskimiş tarayıcılar kullanmaları bir problem olmaktan çıkıyor. Onun dışında eğer kendiniz için bir site yapıyorsanız, tarayıcıların kullanılma yüzdelerini öğrenmeniz ve onlar üzerine yoğunlaşmanız yetereli.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...