Sakin Ol Şampiyon!

Sakin Ol Şampiyon!

Şu pis gündemimizin içinde gazetelerde küçük bir haber olarak çıktı Kenan. Çok yanlış yaptı, çok. Sevinmeye hakkı olmayan bir halk kitlesine ufak olsun bir mutluluk aşılamaya kalktı. Olmazdı, olmadı zaten. Tutmadı Kenan.

Gözünü futbol bürümüş bir milletin, kumarı alışkanlık haline getiren bir toplumun başka bir rengi olmaya çalıştı. Motor sporlarına “Bu kaç beygir?” seviyesinde yaklaşan bir topluma gidip üçüncü kez dünya şampiyonluğu hediye etmeye kalktı. Gazetelerde küçük bir haber olarak kalmaya mahkum Kenan. Bazı insaflı spor servisleri seni “Gururumuz Kenan!” diye haber yapmış olabilir. Hemen havaya girme Kenan. Sen kim, bizim gururumuz olmak kim! Bizim gururumuz, sevincimiz, hıncımız, kavgamız, her şeyimiz futbol Kenan. Biz futboldan başka spor bilmeyiz. Biz spor bilmeyiz, varsa yoksa futboldur Kenan.

Osasuna ile Mönchengladbach bizi daha çok ilgilendirir Kenan. Açıkçası senin motosikletin bizim kumar alışkanlıklarımızın bir parçası olamıyor. Olsa, bir şekilden ucundan tutabilsek, senin dünya şampiyonluğunun üzerine hatta hayatının üzerine bile kumar oynarız Kenan. İnan ki yaparız. “İdda”ya giremiyoruz senin sporunun üzerine. Kumar olmayınca sporun anlamı ne Kenan?

Senin dünya şampiyonluğun küçük bir hemşehri kitlesini havaalanına toplayabilir ama o akşam derbi maçı yoksa Kenan. Ama üzülme seneye de şampiyon olursun, baktık işimiz yok o gün de maç yok seni karşılamaya geliriz Kenan. Sen de şampiyon ol tabi de ama kusura bakma Kenan eğer Fener şampiyon olmazsa, Cimbom şampiyon olmazsa, gözümüze gözükme Kenan.

Biz şampiyonların şerefine adam öldürürüz Kenan. Öyle seviniriz ki içimiz dışımıza sığmaz bir kaç kişiyi vururuz, gırtlağını sıkarız, dalağını alırız Kenan. Hâlâ şampiyon olmakta ısrar ediyor musun? Senin şampiyonluğun çok ses getirmediği için belki adam öldürmeyiz ama senin şerefine de en azından bir kaç bıçaklama olayı yaşanır Kenan. Bu vicdan azabını kaldırmaya hazırsan şampiyon ol! Yoook, değilsen bırak bu işleri Kenan. Olaf olsun, Pierre olsun, Jack olsun, Daniel olsun. Espriyi anladın mı Kenan? Akyazılı Kenan, güldürme bizi!

Bırak gidelim olimpiyatlarda rezil olup gelelim, sana ne Kenan! 2012’de rezil olduk, 2016’da da rezil oluruz. Biz alıştık, hiç umurumuzda değil. Yeter ki kupon yatmasın Kenan!

Hem kaskındaki tuğra da ne Kenan? Bi’şey mi anlatmaya çalışıyorsun. Yürü git işine! Sigortalı bir iş bul. Bu milleti daha fazla sevindirmeye hakkın yok Kenan!

Kenan Sofuoğlu, Sakarya’nın şampiyonu. Sakin ol! Sakin ol şampiyon ve elindeki motoru yavaşça yere bırak…

Salih Akdoğan

işbu bir imzadır. bilgilendirme mâhiyetindedir. :)

Sevebilirsin...