Güne Kurbağayı Yiyerek Başlayın!

Söyleyenin yalancısıyız; Mark Twain bir keresinde şuna benzer bir cümle kurmuş: “Sabah ilk iş olarak canlı bir kurbağa yemek, günün geri kalanında kötü şeyler olmasını engeller.” Bugün verimlilik konusunda vereceğimiz tavsiye buydu. Önemli değil ve okuduğunuz için teşekkür ederiz. Şakaydı tabi ki…

Umarım Açsınızdır

Twain gerçek manada kahvaltıda insanlara kurbağa yemelerini tavsiye etmiyor (Bizce). Ve bu alıntı gibi, bir çokları da efsaneleşmiş yazarlara yanlışlıkla atfedilmiş olabilir. Sözde alıntının uzun bir versiyonu en azından kaynağın küçük bir kısmını düzeltiyor: “Eğer işiniz bir kurbağa yemekse, sabah ilk iş olarak kurbağa yemek bunun en iyi yoludur. Eğer işiniz iki kurbağa yemekse büyük olanı ilk yemek bunun  en iyi yoludur.”. “Kurbağa”yı biraz açıklamak gerekirse; bu tabir, gününüzün en kötü, en berbat görevidir. Bildiğiniz gibi, bu görev sizin korktuğunuz, endişe duyduğunuz bir şeydir. Bu ürkütücü görev muhtemelen sizin en önemli ve erteleme ihtimalinizin en yüksek olduğu görevdir. Eğer iki kurbağa göreviniz varsa, sizi en az heyecanlandıran görevden başlayın.

Günün ilk 1-2 saatini kurbağa görevlerine ayırmak, herkesin henüz kahve makinelerini çalıştırmak veya e-postalarını kontrol etmek gibi boş işlerle uğraştığı bir dönemde, öne geçmenize yol açar. Bu sakin zamanları daha akıllıca kullanın. Büyük bir görevi kısa sürede bitirmek, öğle arasından önce büyük bir başarı hissini beraberinde getirir. Bundan dolayı bu başarı hissi sizin motivasyonunuzu çığ gibi çoğaltır ve gün boyunca doğru hareket etmenizi sağlar. Emekli Amerika Birleşik Devletleri generali William McRaven iş yerinde üretken olmak ve gün boyunca disiplini sürdürmek için benzer bir ipucundan bahsediyor. McRaven’ın kurbağası yatağını toplamaktı. Her sabah yatağını toplardı. Bunu yaparak iyi bir disiplin alışkanlığına bağlı kalmanın gururu dışında, hemen büyük bir başarı hissiyatına kapılırdı.

Günde bir Kurbağa Ertelemeyi Uzak Tutar

Kişisel gelişim yazarı ve konuşmacı Brian Tracy, zaman yönetimi ve verimlilik stratejisini “O kurbağayı ye! Ertelemeyi bırakmanın ve az zamanda daha çok iş yapmanın harika 21 yolu” kitabında ele alıyor ve bu kitap onun en çok satan kitabı. Tracy için amaç kurbağa yemeyi yaşam boyu alışkanlık haline getirmek. Kurbağa görevi günden güne değişebilse de, can sıkıcı görevi yenme alışkanlığı her gün tekrarlanıyor. Tracy web günlüğünde şöyle yazıyor: “Başarılı ve etkileyici insanlar doğrudan büyük görevlerin altına girerler ve bu görevler tamamlanana kadar sabit, kararlı bir şekilde çalışıp kendilerini disiplin içine sokarlar.”

Adamı duydunuz, kurbağanızı yiyin. Umarım açsınızdır.

Kaynak: Curiosity

Sevebilirsin...