Endişelerinizi Üçe Ayırın

Endişelerinizi Üçe Ayırın

Bazen endişeler, korkular ve serseri düşünceler en iyimizi bile ele geçirebilir. Ne zaman zihnimiz alt edildiğini ve darmadağın olduğunu hissederse, odaklanmak ve netliği yeniden kazanmak için bu yöntemi deneyin.

Quora sitesinde, Jim Stone adında kullanıcı zihninizi netleştirmek için 5 adımlık bir yöntem tavsiye ediyor. İlk adım zihninizdeki herşeyi boş bir kağıda yazmayı içeriyor. İkincisi başka bir kağıt çıkarıp ‘aktif endişe’, ‘belki sonra’ ve ‘sil’ başlıklı 3 sütun oluşturmak. Her düşünceyi bu sayfadaki 3 kategoriden birinde sınıflandırın. Bundan sonra, işte esas öneriler;

‘Sil’ sütunundaki bütün maddeleri silin. Her maddeye, onlarla işinin bittiğini ve geri dönmemek üzere uzaklaşabileceklerini adım adım açıklayın.

‘Belki sonra’ sütunundaki maddeleri alın, belki sonra listesine koyun. (eğer “belki sonra” listesi tutmadıysanız, bir tane hazırlayın.)

‘Devamlı endişe’ sütunundaki maddeleri alın ve onları plan sıralamasına koyun. (eğer sistemli bir planınız yoksa , edinin.)

Bu bir çeşit beyin çöplüğüne benzer, ama muhtemelen ondan daha iyi, çünkü aslında bu aklına tıkıştırdıklarınızı sıraya koymayı kapsar. En azından ıvır zıvır şeylerin boşverilmesinde zihnine bir parça yardım eder. Sorun olmayan düşünceleri yazıya dökmek zihninizdekileri açığa çıkarmaya ve dikkati başka yöne çekerken zaman kazanmaya yardımcı olur.

Sevebilirsin...