Google Wave Notifier

Google Wave Notifier

Bir şekilde davetiye almış ve Google Wave’i biraz kurcalama fırsatı bulmuşsanız, en büyük eksikliklerden birinin, Google Wave penceresi kapalıyken yeni gelen mesajlardan haberdar olunamaması olduğunu fark etmişsinizdir.

Google Talk veya Gmail pencereleri üzerinden Wave’deki yeni mesajları görmek mümkün olmadığı için, yeni mesaj olup olmadığını görmenin tek yolu, tarayıcı ile Google Wave sayfasını açmak oluyor. Bir kaç kişi ile oluşturduğunuz bir Wave’e, sadece bir iki gün bile uğramamış olsanız, çok şey kaçırmış olabiliyorsunuz.

Bazen yeni bir mesaj görüp geç kaldığınızı fark ediyorsunuz, bazen de yeni mesaj olmadığı için boşuna Wave’i açmış oluyorsunuz.

Peki bu sıkıntıdan kurtulmanın bir yolu yok mu?

Var. Açık kaynak kodlu Windows uygulaması Google Wave Notifier tam olarak bu işi yapıyor.

Program görev başında

Yaklaşık 1,5 megabaytlık program, kurulumunun ardından System Tray’e ekleniyor ve 2 dakikada bir Google Wave hesabınıza bağlanarak yeni mesajları tarıyor. Bunu yapabilmek için Google Wave Client-Server Protokolü’nü kullanan program, yalnızca İngilizce dilinde yayında ve Windows 2000 ve üzeri işletim sistemlerinde çalışabiliyor.

Linux işletim sistemli bilgisayarlarda da kullanılabilen Google Wave Notifier’ın Google tarafından üretilmediğini ve henüz Beta sürümünde olduğunu da ekleyelim.

Alfa sürümündeki bir web uygulamasını kullanan programın, Beta sürümünde olması fazlasıyla yeterli sayılabilir elbette.

Programı Source Forge’daki sayfasından indirebilirsiniz.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...