Sadeleştirilmiş iTunes

iPhone kullanıcılarına, en çok hangi Apple ürününden sıkıntı duyduklarını sorsanız, muhtemelen “iTunes” cevabını alırsınız.

Gerçekten de iTunes‘u kurmak bir derttir, kullanmak ise ayrı bir derttir. Mecbur kalınmasa, kurulacak bir program değildir; ama iPhone’u yedeklemek isteyenin de, iPhone’a dosya yüklemek isteyenin de yolu, iTunes’a çıkar.

Haliyle Apple’ın ilgili ürünlerini kullananlar ister istemez programı kurarlar.

Hadi bir kere kurdunuz diyelim. Bu sefer de, hantal program sistem kaynaklarına fazlaca yüklenir, bilgisayarın iflahını keser. 3D Max ile render almaya çalışıyormuş gibi bir his verir, çok laf, az iş yapar.

Apple’ın Quicktime yazılımı da böyledir. Basit bir medya oynatıcısı olması gereken bu program da, kullanıcısının canını sıkar. Sırf bu sebeple, pek çok kullanıcı Quicktime yerine Quicktime Alternative’i kurar, rahatına bakar.

Gözler iTunes’a bir alternatif arar.

Bu ihtiyacı fark eden gHacks, normalde iTunes’la beraber gelen “davetsiz misafirler” iTunes Helper, Bonjour ve Quicktime’ı içermeyen kurulum dosyaları hazırlamış. Dosyalar, iTunes 8.0.2.20 ve 8.1.0.52 versiyonları için, İngilizce veya çoklu dil destekli olarak geliyorlar.

Kullanıcılar, dosyaların, iTunes’taki “şişkinliği” %20 civarında azalttığını söylüyorlar.

Elbette, bu versiyonu kurduğunuzda Quicktime dosyalarını çalıştırabilmek için Quicktime Alternative‘i ve Quicktime Alternative’in iTunes uyumluluk eklentisini de kurmanız gerekiyor.

Her halükarda, mecburen kurulan Quicktime’dan kurtulmuş ve bilgisayarınızı biraz rahatlatmış oluyorsunuz.

Şimdilik bu kadarı da yeter, değil mi?

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...