Paranoyak buluşlar

Paranoyak buluşlar

Terörist- Anti terörist sözlerini ilk olarak ne zaman duydum hatırlamıyorum. Fakat emin olduğum bir şey var: Bir Hollywood filminde duymuştum. Uzaylıların hası, yaratıkların en cavcavlısı hep Amerika’ya saldırırdı ya, kötü insanların gruplar halinde hemen her saniye Amerika’ya saldırmaya teşebbüs etmeleri de çok garibime gitmemişti o zamanlar.

Aradan yıllar geçti. O yıllarda terörist sayılanlar aklandılar ve yerlerine yenileri bulundu. Hollywood da bu duruma uygun filmler çekmeye başladı. Filmlerle kalmadı, diziler de üretti. “24” desem örnek olması açısından yeterli olur sanırım.

Amerikalılar bu dolduruştan çok etkileniyor olmalılar ki, bazı paranoyak buluşlara imza atmışlar. Bununla da yetinmemiş, buluşlarının patentlerini almışlar. Bu yazımızda, paranoyak anti-terör buluşlarını listeleyeceğiz:

Anti-Terörist Kamyonu

ABD Patent No 4667565,
Hızlı cevap devriyesi ve antiterörist aracı (Reg. A. Anderson’dan).
26 Mayıs 1987 tarihli.

Problem: Bildiğiniz gibi teröristler, her an ortaya çıkabilirler. Böyle bir durumda yerel güvenlik birimleri saldırılara karşı kendilerini savunmaktan aciz kalacaklardır.

Çözüm: Teröristler yol kenarına gizlenmiş olan bu aracın yanından geçerlerken, üstü açılır ve içinden dönebilen bir makineli tüfek çıkar! Muhtemelen bu sürpriz bile teröristlerin korkudan etkisiz hale gelmelerine yetecektir.

Bonus: Ayrıca zombilerle savaşta da kullanılabilir.

Zehirli gazlara karşı yüz koruyucu

ABD Patent No 7107990,
İnsanları zehirli gazdan koruyacak ve görüş açılarını kapatmayacak yüz maskesi (Kuk-Bin Lee’den). 30 Ağustos 2004 tarihli.

Problem: Teröristler, halka korku salmak için zehirli gazları kullanabilirler. ..ve şey, gaz maskeleri çok çirkin görünüyor!

Çözüm: Muhtemelen Robin’in maskesinden araklanmış olan portatif bir yüz maskesi (10) ve ağız ile burnu kapatmak için bir kumaş parçası (22).

Bonus: Ayrıca nefes almayı da önleyebiliyor!

Tren yolu füze sistemi

ABD Patent No 4896580,
Tren yolu füze aktarım sistemi. (Ron Rudnicki’den) 30 Ocak 1990 tarihli.

Problem: Teröristler -Böyle bir yer olup olmadığına emin değiliz ama eğer varsa- sabit bir füze silosuna saldırabilirler.

Çözüm: Siloyu hareketli yapmaya ne dersiniz? İşte bu buluşla tren vagonlarından füze fırlatılabiliyor. (116) numaralı elektrik direğine özellikle dikkat edelim lütfen!

Bonus: Böyle yerde film çekilmeyecekse nerede çekilir?

Köpek kulaklığı

ABD Patent No 6591786,
4 ayaklı insan dışı (!) yetişmiş bir hayvana güvenli bir şekilde elektronik alet yerleştirmeye yarayan alet ve metod. (Eric R. Davis’den) 15 Temmuz 2003 tarihli.

Problem: Teröristlerin üzerine köpeğinizi saldınız. Peki köpeğiniz sizi duyamayacak kadar uzaklaştıysa, yakaladığı teröristi size getirmesi gerektiğini nereden bilecek? (O sırada siz elbette uzakta, güvenli bir yerde bulunacaksınız.)

Çözüm: Bu uygun kulaklıklar sayesinde, köpek dostunuz sesinizi duyabilecek.

Bonus: Metod özellikle 4 ayaklı insan dışı dediğine göre keçilerde de güvenle kullanılabilir. Hadi gençler, saldırın!

Uçak tuzak kapısı

ABD Patent No 6844817,
Uçak antiterörizm güvenlik sistemi. (Wolfgang Gleine’den) 18 Ocak 2005 tarihli.

Problem: Teröristler kokpit kapısını kırarak uçak kaçırmak isteyebilirler.

Çözüm: Kokpit kapısı güçlendirildikten sonra, hava yolları ikinci mantıklı çözüme geçmelidir: Teröristleri güvertenin altına düşürecek bir tuzak kapı!

Bonus: Kopilot mola verdiğinde kapıyı açmak muhteşem bir şaka olabilir!

Geliştirme Tavsiyesi: Kapının altına irisinden bir timsah saklasanız?

Uçak uyku gazı sistemi

ABD
Patent No 6499693,
Tehditleri önleyici uçak sistemi. (Ariel S. Rogson’dan). 31 Aralık 2002 tarihli.

Problem: Yine uçaktayız: Teröristler kokpit kapısını kırmak üzereler…

Çözüm: Basın gazı! Bu sistem, uçağın havalandırma sistemine uyku gazı yayıyor. Herkes bayıldığında pilot uçağı indirebilir ve polisin suçluları yakalamasını sağlayabilir.

Potansiyel yan etkiler: Teröristlerin yanlarında yukarıda bahsettiğimiz Zehirli gazlara karşı yüz koruyucusunu bulundurmamalarını ümit edin! Gazın teröristlerle diğer yolcuları aynı şekilde etkilemesi de bir başka problem olmaz mı? Hiç bir suçu yokken kim uyutulmak ister?

Uçuşta yolcu kontrol sistemi

ABD Patent No 6970105,
Uçuş esnasında yolcu kontrol sistemi. (Paolo Valletta’dan)
29 Kasım 2005 tarihli.

Problem: Uçakta bir terörist var ve diğer yolculara zarar vermeden onu etkisiz hale getirmek istiyorsunuz.

Çözüm: Bütün yolcular, kollarına vücut durumlarını ölçen aletler takacaklar. Burada bir noktayı vurgulamalıyız: Alete bir şırınga dolusu güçlü sakinleştirici ilaç bağlı olacak. Birisi yükseklik korkusuyla heyecanlandı mı? Başınız sağ olsun. Herkes biraz özverili olmalı değil mi?

Bonus: Yaramaz çocuklara karşı da işe yarar.

Patlamayı yumuşatma ağı

ABD Patent No 6854374,
Patlamayı yumuşatma ağı, (O. Alan Breazeale’den). 15 Şubat 2005 tarihli.

Problem: Suikast bombacıları üzerlerindeki bombayı patlatabilirler. (Evet isimlerini buradan alıyorlar)

Çözüm: Şemsiye gibi göründüğüne bakmayın! Bu alet aslında özel bir silahtan ısıya dayanıklı ağ fırlatıyor ve bombanın patlama etkisini emiyor. Ağ, ayrıca yangını baskılayıcı maddelerin gönderilebileceği bir tüp de içeriyor. Tank, operatörün sırtında bulunuyor.

Bonus: Maçlarda rakip oyuncuya karşı işe yarar. Balık tutmakta da işe yarayabilir.

Neatorama’da yayınlanan Top 10 Strangest Anti-Terrorism Patents yazısından tercüme edilmiştir.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...