Apple, ürünlerine dokunmanızı nasıl sağlıyor?

Apple, ürünlerine dokunmanızı nasıl sağlıyor?

Apple Store‘lardaki bütün tasarım öğeleri, ziyaretçileri müşteri hâline getirebilmeye yöneliktir. Onları bir şeyler satın almaya heveslendirip bir Apple’a sahip olma arzusu aşılamaya çalışır. Ama eğer kola ya da gazete almıyorsanız, ürünü hissetmeli ve onu kullanabilme fırsatına sahip olmalısınız.

Apple bu konuda iyi bir örnek. Mağazalarındaki ürünleri cam haznelere hapsetmemekle kalmıyor. Ona dokunmanızı sağlamak için küçük bir numara uyguluyor. Bu sayede size Apple ürünün dokusunu, zarafetini hissedebiliyorsunuz.

Uyguladığı numara müşterilerin ürüne müdahale etmesine yönelik. Mesela bütün bilgisayarların (iMac, Macbook…) ekranları 70°’lik açıya getirilmiş. Gelen müşteri ekranı kendi pozisyonuna uygun bir açıya ayarlamak zorunda kalıyor. Bir başka ifadeyle dokunmak zorunda… Bunu yaparken de, bu ürüne sahip olmaya bir adım daha yaklaşıyor. Hele gerçekten bir potansiyel alıcı olarak geldiyse mağazadan eli boş ayrılmıyor.

Ürünün vitrinde durması ve yanında bir sayfa dolusu açıklama olması kullanıcı için ikinci plandadır. Onu tecrübe etmesi ve hissetmesi asıl bitirici noktadır. İşte işin sırrı bu.

Apple, ürünlerine dokunmanızı nasıl sağlıyor?

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...