WordPress.tv yayında

WordPress.tv yayında

Wordpress.tv yayındaWordPress blog yazılımının en büyük eksikliklerinden birinin, yeterli dökümantasyonu olmaması olduğunu biliyoruz. Uzun bir süredir şunu söylüyoruz:

“Evet, WordPress hakkında yazan binlerce blog var ve yazılımın milyonlarca kullanıcısı bulunuyor, ancak her nedense fonksiyonların tamamı işe yarar bir biçimde dökümante edilmiyor. Kullanıcı fonksiyonlarını hepimiz biliyoruz, ama iş bir yerlerde gizli kalmış bir fonksiyonu kullanmaya gelince, dosyaları kurcalayıp kodları incelemekten daha kolay bir yol bulunamıyor.”

Hani gönül şöyle PHP Manual gibi bir döküman arıyor da, bulamıyor.

Bu düşüncelerimizi WordPress ekibi de duymuş olacak ki, 2 gün önce WordPress.tv isimli bir projeyi yayına aldı. WordPress.tv blogundaki açıklamaya göre; proje,  WordPress temalı güncel videolara bir kaç tıklamayla erişebilmemiz için hazırlanmış. Reklamlı video derslerinden, bayatlamış içeriklerden, eksik sunumlardan rahatsızlık duyulduğunu anlamışlar.

Sitenin How-to (Nasıl) bölümü, WordPress’in nasıl kullanılacağını ve nasıl geliştirebileceğini anlatan ders videolarından oluşuyor.

WordCamp TV bölümünde ise, buluşmalara katılamayanlar için Word Camp etkinliklerinde kaydedilen videolar yayınlanıyor.

Halihazırda sitede bulunan videolar mütevazi sayıda olsa da, ilerleyen zaman içinde video sayısının arttırılacağını, yeni eklenecek videoların ise, WordPress kullanıcılarının istekleri doğrultusunda hazırlanacağını söylüyorlar.

Ders videolarını belli bir kaliteye oturtacak olması ve eksikliği çekilen dökümantasyon ihtiyacını videolar yoluyla giderebilecek olması sebebiyle, bahsetmeye değer bir çalışma olduğunu düşündük.

Şimdilik kendilerinden son ricamız, seslendirmeleri İngiliz aksanlı birisinin seslendirmemesi.

Gerçekten… 🙂

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...

2 Yanıt

  1. victory dedi ki:

    Hazırladıkları tanıtım videosunda 200 sayfalık manual’den bahsediliyor ama gerçekten de bu manual başarılı olmaktan çok uzak kalıyor.

    WordPress TV’yi, “manual’in videolusu” haline getirirlerse çok büyük bir yenilik olacağını sanmıyorum. İşlemedikleri konulara yönelmeliler.

  2. Sercan dedi ki:

    Güzel hareketler bunlar.Umarım aktif olarak yayın yapar yoksa bir anlamı olmayacak.