Tatil Planlarına Mutlaka Bir Boş Gün Ekle

İstirahat ve rahatlama ile dolu bir tatil geçirmiş olsan bile, genelde tatil sonrası eve dönüşte tatilin etkisi geçer ve dağılırsın. Bir dahaki tatil planında, kendi toparlaman ve işe hazır olman için ekstra 1 güne de yer ver.

Biliyorum yoğunsun ve yapacak işlerin var, fakat vakti kendine gelmek için harcamaya da ihtiyacın var.

Ekstra 1 izin günü daha almanın bir çok faydası var, çünkü seyahat eden insanların sık sık karşılaştığı bir çok problemden uzaklaşırsın. Mesela ya uçağın rötar yaparsa ya da iptal edilirse? Dert etmene gerek yok… Eve varmak için fazladan 1 günün var. Peki ya bavulunu kaybederlerse? Gerekli eşyalarını yeniden almak için ekstra zamanın var. Peki ya uçakta gribe yakalanırsan? Sorun değil canım, seni bekleyen ve tamamen sana ait olan hastalık dolu bir gün var. Ya da diyelim ki uzun yol uçtuğun için saat farkından dolayı kendini kötü hissediyorsun? Ama tam 24 saat boyunca ihtiyacın kadar dinlenip tüm programını yeniden ayarlayabilirsin. Tabii ki de bu ekstra 1 izin gününü yakmak demek. Ama bu avantajlarını düşündüğün zaman, bir gün harcamak kulağa bu kadar da kötü gelmiyor değil mi? Niyeyse bir çok insan yapmıyor halbuki.

İyi durum senaryosu; fazladan güne ve sabahında önündeki hafta için evde hazırlanmaya ihtiyacın yoktur.. ve öğleden sonra o izlemek için delirdiğin filmi izlemeye… ve de akşamında seni rahatlatacağı için önündeki iş haftasına daha iyi hazırlanmaya ve tatilcilerin yorumlaması olan “Pazar Sendromu“ndanda kurtulmaya… Vaktin olur!

Kötü durum senaryosu ise; problemler günlük hayatına nüfuz etmeden önce onlarla başa çıkmak için yeterli zamanın vardır. Ve eğer tatiline 1 fazladan gün ekleyemez isen, tatil için planladığın programı 1 gün kısalt ki, böylece ihtiyaç duyacağın o 24 saati elde et.

Buna memnun olacaksın, güven bana 🙂

Kaynak: Lifehacker

Sevebilirsin...