Soğukta Yatacaklar İçin 5 İpucu

Soğukta Yatacaklar İçin 5 İpucu
Havalar soğuk. Kış çoktan geldi. Ancak gezi tutkunları için hava durumunun basit bir ayrıntı olduğunu biliyoruz. Peki soğukta kamp kurmak zorunda kalacaklar, nelere dikkat etmeliler? Emin olun, yazın çadırda konaklamak kadar kolay değil!

İşte, “emekli” gezgin James Menta’dan, soğukta yatacaklar için 5 ipucu…

1. İpucu: Sıcak uyku, kuru uykudur

Yatağa gitmeden önce kıyafetlerinizi tamamen değiştirdiğinizden emin olun.

Tamamen tam olarak şu anlama gelir: Sadece çorabınızı, sadece tişörtünüzü değil, TAMAMEN kıyafetlerinizi değiştirin. Yorgun ve uykulu olabileceğinizi biliyorum, fakat bunlar bahane olamaz. Böyle yapmamanız halinde, teriniz gece boyunca sizi üşütecek. Bu yüzden, nemli olan herşeyden kurtulmalı ve temiz kıyafetler giymelisiniz.

Bu, elbette çantanızda giysiler için daha fazla yer açacağınız anlamına geliyor. Ertesi gün terli kıyafetlerinizden sıyrılıp, kurularını giyebilirsiniz.

2. İpucu: Uyumadan önce sıcak bir şeyler için

Çay veya kakao ve küçük bir havagazı ocağı taşıyın. Yatağa gitmeden önce demliği alın. Kaynar değil, fakat sıcak bir şeyler için. Kaynar çay sizi tekrar terletir ve inanın bana, bu isteyeceğiniz en son şey.

3. İpucu: Uyumadan önce alkol almayın

Soğuk havalarda yatarken, alkolden uzak durulmalı. Alkol yalnızca bir kaç dakikalığına sıcaklık hissi verir. Gecenin geri kalanında ise vücut ısınızı düzenlemeye çalışan vücudunuzla çatışır.

4. İpucu: İyi bir uyku donanımı edinin

Kolaya kaçmayın, sözümü dinleyin. Doğru yatak ve pijama takımı seçmekten bahsetmek yerine, uyku alanımı nasıl rahat olacak şekilde dizayn ettiğimi tarif edeyim:

1. Burada ilk bahsedeceğim şey sünger yatak. Bunlar ucuz ve çok fazla kişi burada hata yapmaz.

2. Uyku pedimi, sünger yatağın üzerine koyarım, Dayanıklı malzemelerden yapılma, yatağın sırtınızı dayadığınız kısmında rahat edebildiğiniz bir ped olmalı. Günümüzde, uyku pedleri çok küçük ve bir şişe büyüklüğündeki poşetlerin içine katlayabilirsiniz. Kaynaklarınızın izin verdiği ölçüde, kaliteli ve dayanıklılı bir ürün seçin.

3. Gece ne giyeceğimi seçerken, iç çamaşırı olarak pamuklu, pijama olarak yünlü ve sentetik ürünler kullanırım. İç çamaşırlarında pamuk kullanmak, rahatınızı muhafaza eder ve gereken yalıtımı sağlar. Pijamalarınızda asla pamuk olmamalı.

4. Bunu tahmin etmek kolay, ama yine de söyleyeyim: Konaklayacağınız yerin muhtemel gece sıcaklığını öğrenin ve buna uygun bir ped edinin (Daima etiketinde yazar).

5. Yastık olarak t-shirtümle sardığım bir jel yastık kullanıyorum. Böylece yastığım kaymıyor. Ayaklarımı da bir t-shirt’e sokuyorum. Böylece ayaklarım gece boyunca üşümüyor ve sabah giyebileceğim sıcak bir t-shirt oluyor. Harika!

5. İpucu: Hemen uyumayın

Ayaktayken, kan dolaşımınız artar ve vücut sıcaklığınız yükselir. Genellikle oturduktan veya yattıktan ancak 10 dk sonra vücut ısınız normale döner. Ancak o zaman, yattığınız yerin soğuk olup olmadığını anlayabilir, üzerinize fazladan örtü vs. alma fırsatı bulabilirsiniz.

Hepsi bu kadar! İyi eğlenceler ve tabi ki, iyi uykular!

Kaynak: The Planet D.

Seda Avcı

21 yaşımdayım ve turizm rehberliği mezunuyum.Bir yandan da web tasarım kursuna gidiyorum.Bundan sonra web programlama ve grafik tasarım öğrenmeyi amaçlıyorum.Okuduğum bölümün etkisiyle belki de, mitoloji, arkeoloji, tarih ile ilgilenmeyi ve gezmeyi severim.Gezdiğim yerlerle ilgili bir şeyler yazmak, fotoğraflar çekmek çok keyifli.Fizik ve biyoloji diğer ilgi alanlarımdan.Bunlarla ilgili makaleler okumayı, belgeseller izlemeyi çok severim.

Sevebilirsin...