Aklın Uykusu

Aklın Uykusu

ARTER’de İngiliz sanatçı Marc Quinn’in “Aklın Uykusu” başlıklı kişisel sergisini henüz ziyaret etmediyseniz geç kalmış sayılmazsınız. 27 Nisana kadar devam eden sergi, Mac Quinn’in 1999 yılından bu yana ürettiği 30 dan fazla yapıtı bir araya getiriyor. Daha önce gösterilmemiş resim ve heykelleri de barındıran sergi İstanbullu sanatseverleri bekliyor.

Sanatçı tarih, zaman ve mekan, beden ve kimlik gibi konulara odaklanırken; doğayla kültür ve sanatla bilim arasındaki ilişkiyi ve sanatın teknolojiye bağımlılığını da tartışmaya açıyor.

Eğer insan bedeni için standartlaştırılmış estetik “norm”ları tersine çeviren heykeller görmek istiyorsanız kesinlikle doğru yerdesiniz.

Ayrıca Sanatçı pek çok yapıtında Yaşam/Ölüm, Doğum/Yokoluş gibi karşıtların birarada varolma hallerini gözler önüne seriyor.

Aklın Uykusu 2

Gerçekten orijinal bir eser olan “Self” yani Türkçe adıyla “kendi”. Sanatçının kendi kafa tasının, kendi kanı alınıp, kalıplanıp dondurularak üretilen çalışmasında mevcut fiziksel durumu ile hem yaşlanma hem de kendini koruma süreci, kan aracılığıyla belgeleniyor.

Aklın Uykusu 1

Bir diğer ilgi çekici eseri ise “Zombie Boy”. Bedeni iskelet dövmeleriyle kaplı Kanadalı oyuncu Rick Genest’in bronzdan heykeli. Oyularak işlenmiş dövmeler ve canlandı canlanacak gibi görüntüsü insanı hayrete düşürüyor.

Bunların dışında Dünyanın Zihinle Buluştuğu Yer, gözün iç kısmının, retinanın resmi sizi düşünmeye sevk ediyor. Sizi size seyrettiren sergi iç dünyamızı bize yansıtıyor.

Eğer bir maniniz yoksa bu hafta vaktinizin küçük bir kısmını bu sergiye ayırabilirsiniz. Emin olun değecek .

Ayşegül Ercan

Eski yazılımcı, yeni @Turk_Telekom cu, sanat sever, spor sever, dünyayı gezer, kahve tutkunu, müzik aşığı, Avrupa Birliği Projeleri gönüllüsü, internet teknolojileri uzmanı

Sevebilirsin...

8 Yanıt

  1. honki ponki dedi ki:

    hadi hayırlı olsun ilk yorum benden 😀

  2. OKTAY TASKIN dedi ki:

    Çok Güzel Çok beğendim,devamını görmek isterim..

  3. Ayşegül Ercan dedi ki:

    Devamı gelecek 😉 teşekkürler..

  4. Ümit Büyükyıldırım dedi ki:

    Yazım dili sıradan değil, bilgi var, derinlik var. Beğendim 🙂

    • Ayşegül Ercan dedi ki:

      Çok Teşekkürler faydalı olmasına sevindim 🙂

  5. Buket Sarmaşık dedi ki:

    Aramıza hoşgeldin canım 🙂