Stresten Kurtulmanın 5 Kısa Yolu

Stresten Kurtulmanın 5 Kısa Yolu

Beş dakika. Kulağa çok fazla gibi gelmeyebilir. Ve ders programınıza baktığınızda bırakın beş dakikayı bir dakika ayırmak bile zor olabilir. Ama tüm gününüzü değiştirebilecek bir şey için bolca zamanınız olabilir. Beş dakikanızı ayırın ve stresten kurtulmak, enerjinizi yenilemek ve ruh halinizi iyileştirmek için bu beş adımdan her birini deneyin.

Atıştırmalık hazırlayın. Sabah okula gitmek için evden çıkmadan önce biraz meyve (muz, elma yada üzüm gibi) yada protein verecek atıştırmalıklar (tuzsuz fıstık yada az yağlı peynir gibi) alın. Karnınız guruldamaya başladığında, koca bir paket dolusu cipse ya da otomattan alacağınız çikolataya ihtiyacınız olmayacak. Ayrıca günde bir elma için ne derler bilirsiniz.

Gerinin. Gerinebilmek için bir yoga ustası olmanıza gerek yok. Masanızda kolunuzu başınızın üzerine kaldırın. Daha iyi sonuç almak için yurt binası etrafında bir iki tur atarak bacaklarınızı açın. Esneme hareketleri kan dolaşımınızı hızlandırır ve esnekliğinizi artırır, ayrıca stresle birlikte gerilen kaslarınıza iyi gelir.

Zihninizi boşaltın. Hiçbir şey düşünmeyin ve rahatlamak için derin bir nefes alın ve zihninizi kapatın. Bunu yapmak için hiçbir araç-gerece ihtiyacınız yok. Sandalyenizde ya da yerde kendinize rahat bir pozisyon bulun. Günlük nefes egzersizleri bir kaç dakika bile olsa stresinizi azaltır ve depresyona girmenize engel olabilir.

Bir yere not edin. Her gün başınıza gelen büyük ya da küçük şeyleri bir yere yazmak bir dakikanızı alır. Aksi profesörleri ve sinir bozucu komşuları ifşa etmek kolaydır ama şikayet etmek negatif enerjiyi de beraberinde getirir. Hayattaki ilk önceliğiniz değer verdiğiniz tüm iyi şeylere minnet olun.

Önceleyin. Eğer kafanızda bin bir tilki dolaşıyorsa bunalmış hissetmek kolaydır. Bir liste yapın ve tamamladığınız bütün işlere tik atın. Gecikmelerin yol açtığı kaygıyı önlemek için yapılması gereken işlerden en çok korktuğunuzu ilk önce yapın. Ve günün sonunda başarılı bir liste ne kadar verimli olduğunuzun bir göstergesi olacaktır.

Bu yazı WebMD’den tercüme edilmiştir.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...

1 Yanıt

  1. amele dedi ki:

    Yararlı olacağı kesin. Teşekkürler.