Sosyal Medyada Kaybolmamak için Ne Yapmalı?

Sosyal Medyada Kaybolmamak için Ne Yapmalı?

Facebook Twitter gibi sosyal ağlarla çok zaman kaybedebiliyoruz. Başka insanların hayatlarını okurken kendi hayatlarımızdan yitiriyoruz. Biraz trajik değil mi?

Kaybettiğimiz bu zamanı azaltmak için sosyal medya girdabına giriş yapmadan önce, bir şey yapmalısınız: Amacınızı belirleyin.

Yapacak başka bir işi olmayınca sosyal ağlarda takılan birçok insan var. Bir de olmadık zamanlarda vaktini sosyal medyada çarçur eden bizler varız.

Bitirmeniz gereken işleriniz varken, sosyal medya hesaplarınızı kapalı tutmanız muhtemelen daha iyi olacaktır. Ancak mutlaka kullanmak zorunda iseniz MakeUseOf‘dan Trevor Dobrygoski önce kendinize şunu sormanızı öneriyor: “Oyun planım nedir?” Daha açık söylemek gerekirse, amacınız ve hedefiniz nedir?

Belki birinin doğum gününü kutlamanız gerekebilir veya belki davet edildiğiniz partiye cevap vermek zorunda olabilirsiniz. Her ne olursa olsun; önce kararınızı verin, sonra sadece planladığınız şeyi yapmaya odaklanın. Tıpkı alışveriş listesi yapıyormuş gibi. Plansız şekilde rafların arasında dolaşırsanız, daha çok zaman harcarsınız ve ihtiyacınız olmayan birçok şey alırsınız. Eğer plansız şekilde sosyal ağlara girerseniz çok vakit harcarsınız ve gereksiz birçok bilgi edinirsiniz.

Verimli zamanlarınızda sosyal ağlardan uzak durmak en güzeli, ama kullanmak zorundaysanız en azından işinizi çok hızlı ve hedefe odaklı şekilde halletmeniz gerektiğini artık biliyorsunuz.

WoW

zamanının çoğunu hukuk fakültesinde geçiriyor.

Sevebilirsin...