Kraliçe Elizabeth Çantasıyla Nasıl İşaret Veriyor?

Evinin anahtarını yanında taşıması gerekmeyen birisini biliyor musunuz? Kraliçe Elizabeth de bu şanslı kişilerden biri. Hatta unuttuğu telefonunu bulmak için onu evinin (sarayının demek daha doğru olur) içinde bir o yana bir bu yana koştururken görmeniz de mümkün değil. Şimdi lafı dolandırmadan asıl soruya gelelim: Peki yanında hiç bir şey taşıması gerekemiyorsa, her gün taşıdığı şu ünlü Launer marka çantasının içinde ne var?

Bu sorunun yanıtını Kraliyet biyografi yazarı, Sally Bedell Smith 2012’de vermiş.

Smith’e göre, Kraliçe’nin yanında sürekli şu eşyalar bulunuyor: Bir ayna, ruj, tükenmez kalem, naneli pastil ve okuma gözlüğü. Ve pazar günleri de, kiliseye bağış olarak vermek üzere dikkatle hazırlanmış biraz para taşıyor.

Biraz sıkıcı geldi değil mi? Pek bir numarası yok gibi.

Ama bu işin görünen yüzü. Aslında Kraliçe’nin cüzdanı çalışanlarına işaret göndermek için herhangi bir şeyden çok daha sık kullanılıyor.

Kraliyet tarihçisi Hugo Vickers People dergisine verdiği demeçte şöyle diyor: “Eğer Kraliçe ile konuşurken çantasının bir elinden öteki eline aldığını görürseniz, tedirgin olmanız yerinde olur.” Çünkü bu, Kraliçe’nin çalışanlarına o anki konuşmasını bitirmeye hazır olduğunu göstermek için kullandığı bir işaret.

Sonrasında ne mi oluyor? Genellikle konuşmayı ustalıkla hiç fark ettirmeden bitiriyorlar. Biri yanınıza geliyor ve “Şu da sizinle görüşmekten memnuniyet duyacak” diyerek Kraliçe’nin yanından uzaklaştırıyor.

Kraliçe Elizabeth akşam yemeğinde çantasını masaya koyarsa, bunun anlamı, etkinliğin 5 dakika içerisinde bitmesini istediği…

Çantasını yere koyması ise o anki konuşmasından sıkıldığını ve nedimesi tarafından “kurtarılmak” istediğini gösteriyor.

Ama en aciliyet belirten hareket, Kraliçe’nin acilen kurtarılması gerektiğini çalışanlarına işaret etmek için yaptığı,  yüzüğünü parmağında döndürmesi. Bu bir tehlike işareti olarak kabul ediliyor.

Kaynak: Harper's Bazaar

Sevebilirsin...