1 Liranı Nasıl Yönetiyorsan, 1000’i de Öyle Yönetirsin

1 Liranı Nasıl Yönetiyorsan, 1000’i de Öyle Yönetirsin

Bazı şeyleri anlamak zor değil. Mesela, kuruş kuruş biriktirmektense dolgun bir maaş ekonomik açıdan daha iyidir. Ama az miktarda para ile idare etmeyi bilmiyorsanız, maaşınıza zam alsanız dahi muhtemelen finansal olarak aynı konumda olursunuz. Finans yazarı Patrice C. Washington‘ın dediği gibi “100$’ı nasıl harcıyorsanız, 100,000$’ı da öyle harcarsınız.”

Eğer servet, finansal güvenlik veya finansal bağımsızlık elde etmek istiyorsanız, bu ne kadar kazandığınızdan çok, ne kadar tutumlu davrandığınızla alakalıdır. Milyoner olmak sizi borçlara karşı dokunulmaz hale getirmez. Bu yüzden işin başında iyi bir şekilde finansal pratik yapmak önemlidir.

“Her Kadın İçin Gerçek Para Cevapları” kitabının yazarı Washington bu konu üzerine şöyle diyor:

“100$’ı nasıl harcıyorsanız, 100,000$’ı da öyle harcarsınız. Aynı davranış, aynı tavır ve aynı alışkanlıklarınız var.  Aynı kişisiniz. Daha çok para kazanmanın konu ile ilgisi yok. Olay, sahip olduğunuz parayı daha disiplinli kullanmakta. İnsanlar ileriye yönelik dileklerini düşünmekle vakit harcarken, bugünlerine odaklanmaya ve kendilerini geliştirmeye fırsat bulamıyorlar.”

Gerçekten, genelde daha çok para daha çok seçenek getirir. Bununla birlikte eğer para yönetiminde iyi değilseniz, daha çok para kazanmak bunu size öğretmeyecektir. Sadece yönetmeniz gereken daha çok paranız olacak ve daha büyük bir sıkıntıya düşeceksiniz.

Yazının devamı ve röportaj için tıklayın. (İngilizce)

WoW

zamanının çoğunu hukuk fakültesinde geçiriyor.

Sevebilirsin...