Sağlıksız İnsanların Ortak Özellikleri

Sağlıksız İnsanların Ortak Özellikleri

Herkesin belirli bir potansiyeli var. Ancak neredeyse hiç kimse bu potansiyeli sonuna kadar kullanmıyor. Sonuçta ortaya çok sayıda yıpranmış, mutsuz, umutsuz, şaşkın insan çıkıyor. Halbuki hayat tarzımızı biraz değiştirerek bu sağlıksız yaşantıdan kurtulmamız mümkün.

1. Daima Kötüsünü Beklerler

Sağlıksız insanlar, daima en kötüsünü beklerler. Kimsenin kendilerini sevmeyeceğine, her şeyi berbat edeceklerine, çabalarının asla sonuç vermeyeceğine inanırlar. Diğerlerinin, kendileri hakkında kötü niyetleri olduğunu düşünürler.

2. En Yeni Sağlık Modalarına Uyarlar

Sağlıksız insanlar, üzerinde araştırma yapmaksızın en yeni sağlık modalarına uymakta sakınca görmezler. Tıp uzmanlarına danışmaz, makale okumaz; medyada duydukları her habere inanırlar. Birisi inanılmaz sonuçlar veren bir ürünün reklamını yapıyorsa, hemen almaya kalkarlar.

3. Kolaycılık Yaparlar

Sağlıksız insanlar, çabuk ve kesin sonuç veren “kestirme” yollar ararlar. Ulaşmak istedikleri hedefe sıkı çalışarak ulaşabileceklerine inanmaz, değişimin bir anda gerçekleşmesini umarlar.

4. Hedef Belirlemezler

Sağlıksız insanlar hayattaki hedeflerini belirlemezler. Belirli bir noktaya ulaşabilmek için çabalamazlar. Sıklıkla, hayatlarındaki bazı şeylerin değişmesini istediklerini söylerler, ancak bunun için gereken adımları atmazlar.

5. Diğerlerinin Başarısını Kıskanırlar

Sağlıksız insanlar, diğer insanların başarılarını kıskanmaya eğilimlidirler. Daha yakışıklı, daha zengin, daha başarılı olduklarını düşündükleri insanlara karşı öfke hissederler. Diğer insanların başarıya ulaşmak için ne zorluklara katlandıklarını incelemez, oturdukları yerden aynı başarıya ulaşamadıkları için üzülürler.

6. Dedikodu Yaparlar

Kendilerine odaklanmak yerine, diğer insanları konuşmayı tercih ederler. Başkalarının hatalarıyla ve problemleriyle eğlenir, bunları çevrelerine anlatmaktan inanılmaz bir zevk duyarlar. Herkesi yargılar, herkes hakkında fikir yürütür, herkes için kendilerince çözüm yolları üretir; bu sırada karşılarına çıkan fırsatların farkına varmazlar.

7. Çözüm Yolları Bulmak için Kendilerini Zorlamazlar

Sağlıksız insanlar, bir problemin bir tek çözüm yolu olduğunu sanırlar. Bu yol işe yaramazsa, başka bir yol denemeye çalışmazlar. Bu sebeple üretkenliklerini kullanamaz, kendilerini sürekli olarak çeşitli problemlere sıkışıp kalmış halde bulurlar. Hayatta neredeyse her problemin birden çok çözüm yolu vardır ve biraz düşünmeyle kolayca bulunabilir. Ama sağlıksız insanlar bunun için kendilerini zorlamazlar.

Amy Morin, Lifehack

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...