Web siteniz iPad’e uyumlu mu?

Web siteniz iPad’e uyumlu mu?

Apple’ın çok ses getiren ve bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çokça konuşulan ürünü iPad, ABD’de bugün satışa çıkıyor. Türkiye’de ne zaman satışa sunulacağı şimdilik bilinmeyen bu popüler aletle ilgili şimdiye kadar yazı yazmamamızın sebebi, hemen her alandan web sitesinin konuya eğilmesi ve henüz piyasaya çıkmamış bu aleti “fazlasıyla” incelemesiydi.

Bu konuda konuşmamıza ihtiyaç olmadığını düşündük, anlayacağınız.

Ancak, şimdi okuyucularımıza faydalı olabilecek bir bilgiyle karşınızdayız: Web sitenizin veya takipçisi olduğunuz bir web sayfasının iPad ekranında nasıl görüneceğini öğrenebilirsiniz. Hem de elinize bir iPad geçmeden çook önce…

Nasıl mı? İşte şöyle:

Denemek istediğiniz web sayfasını Safari web tarayıcısında açın. Safari’nin Advanced Preference panelinden “Show Develop menu in menu bar” seçeneğini işaretleyin.

Daha sonra Develop -> User Agent -> Other yolunu takip edin. Karşınıza doldurabileceğiniz bir pencere çıkacak. Buraya aşağıdaki bilgileri ekleyin:

Mozilla/5.0 (iPad; U; CPU OS 3_2 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/531.21.10 (KHTML, like Gecko) Version/4.0.4 Mobile/7B334b Safari/531.21.10

Gönderilen HTTP isteklerinin “agent” alanı, az önce girdiğiniz bilgiyle değiştirilecek ve bulunduğunuz sayfa otomatik olarak yeniden başlatılacak.

İşte karşınızda, Web sitenizin iPad’de görüntülenecek hali duruyor!

Nasıl, memnun kaldınız mı?

Sonuçtan memnunsanız, web sayfanızı, Apple’ın “iPad uyumlu web siteleri” listesine kaydettirebilirsiniz.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...

4 Yanıt

  1. Rıza Selçuk Saydam dedi ki:

    Merhaba efendim,

    Daha hızlı yöntemler de var aslında. http://ipadpeek.com adlı siteyi ziyaret etmek. Sitenizin iPad‘de yatay ve dikey olarak nasıl göründüğünü test etmek için üst taraftaki çerçevesine tıklamanız yeterli.

  2. victory dedi ki:

    @Rıza Selçuk Saydam,

    Çok daha kullanışlı bir yöntem tavsiye etmişsiniz. Bu web sitesinden haberimiz yoktu. Teşekkür ederiz.

  3. GoldenBoy dedi ki:

    @Rıza Selçuk Saydam Teşekkürler Gayet Güzel Bir yöntem ve uygulama websitem çok iyi güzüküyor number one

  4. ilhami dedi ki:

    Teşekkürler güzel bilgiler.