Ülkemizdeki İnternet Abone Sayısı

Ülkemizdeki İnternet Abone Sayısı

Ülkemizdeki İnternet Abone SayısıParamızı Nelere Harcıyoruz? yazımızla başladığımız diyagram serimize devam ediyoruz. Bu kez ülkemizdeki bireysel internet abonesi sayısına yer veriyoruz. 2001 yılında 1,5 milyon civarında olan bireysel internet abone sayısının 2007’ye kadarki değişimini gösteriyoruz. Diyagramdaki değerler milyon cinsinden olup Telekomünikasyon Kurumu’ndan alınmıştır. Yorumlarınızı ve gelecekte hazırlamayı düşündüğümüz diyagramlarla ilgili tavsiyelerinizi bekliyoruz. Görmek istediğiniz konuyu yorum olarak yazarsanız o konu hakkında da diyagram hazırlayabiliriz.

İşte ülkemizdeki internet abone sayısı diyagramı:

Ülkemizdeki İnternet Abone Sayısı

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...

6 Yanıt

  1. mustafa dedi ki:

    2001 – 2003 aralığındaki azalma nasıl izah edilebilir acaba? insanlar telekom dışı aboneliklere kaymış olabilirler mi?

  2. victory dedi ki:

    Bu bilgiler Türk Telekom’dan değil de, TÜİK’den alındı. O da Telekomünikasyon Kurumu’ndan almış sanıyorum. Sonuçlar yalnızca Türk Telekom aboneleriyle sınırlı olmamalı.

    Ama o azalma gerçekten şaşırtıcı. Aynı dönemde (2001-2003) Kurumsal kullanıcı sayısı da 42500, 35000, 43500 şeklinde değişmiş. 2004 yılında birden 210300‘e çıkmış.

  3. ekonomist dedi ki:

    2001-2003 yılları arasındaki gerilemenin sebebinin 2001 ekonomik krizine bağlıyorum. O dönem çok dehşetli bir buhran yaşanmıştı. Zaten internet o kadar da alışılmış ve vazgeçilemez bir şey olarak görülmüyordu çoğu kimse tarafından.

    Bu arada bu tip diyagramlara yer verdiğiniz için sizi tebrik ederim. Başarılar…

  4. Marsplan dedi ki:

    2008 yılını merak ettim, tahminen 6,0’ı aşmıştır. Güzel paylaşım teşekkürler.

  5. Ali dedi ki:

    Abone sayısı x 6 kullanıcı gibi birşey = 27-30 milyon kullanıcı eder Hakkaten ciddi rakam.

  6. Seyyah-ı Fakir dedi ki:

    Gerçekten internet kullanıcısı sayısında ciddi bir patlama var. Artık hesaplamalarda Wireless bağlantılı telefonları ve 3G’yi de dikkate almak gerekiyor.