15 gün hedefi: Bilgisayar yok!

15 gün hedefi: Bilgisayar yok!

15 gün hedefi: Bilgisayar yok!Takipçilerimiz hatırlayacaklardır: Geçtiğimiz yılın Mayıs-Haziran’ında kendime bir 15 gün hedefi belirlemiş ve bu süre boyunca internet kullanımımı günde 30 dakika ile sınırlandırmıştım. 15 günü başarıyla tamamlamamın ardından da, başımdan geçenleri 15 gün nasıl geçti? yazısında özetlemiştim.

Şimdi yeni “15 gün hedefi”mi sizlere duyurmanın vakti geldi: 15 gün boyunca bilgisayar kullanmamak!

Daha net bir ifadeyle 21 Şubat-6 Mart arası bilgisayar kullanmamayı hedefliyorum.

Bu, açıkcası benim için öncekinden biraz daha zor bir hedef. Geçmişe bakıp biraz düşündüğümde, son 15 yıldır 15 gün boyunca bilgisayar kullanmadığım hiç bir dönemin olmadığını farkettim. Halbuki daha önce interneti hiç kullanmadığım 15 günlük-1 aylık dönemler çok defa olmuştu. 2000’den önce hangimiz rahat rahat internete bağlanabiliyorduk ki?

15 gün boyunca okyanus adalarına tatile gidiyor veya bir dağ başında kafa dinlemeye çekiliyor değilim. Hayat devam ediyor ve bu hedefin en zorlayıcı tarafı da bu: Günlük alışkanlıklarımı fazlasıyla kırmam gerekiyor.

Neyse ki, bu süreçte internet kullanımıyla ilgili bir sınırlamam yok ve şu sıralar batarya problemleri yaşadığım akıllı telefonumun internet kullanımım için yeterli olacağını ümit ediyorum.İnternet alemi bir süreliğine de olsa benden kurtulduğuna sevinmese iyi olur.

Opereyşın’ın çok yazarlı bir web sitesi olduğunu bilmeyen okuyucularımız için not: Bu süreçte Opereyşın’da yeni yazılar yayınlamaya devam ediyoruz. Moderasyon da aynı aktiflikte devam ediyor. Hatta bana ait bir yazı da, önümüzdeki günlerde yayına girmek üzere planlandı. WordPress’in “Zamanlama” özelliğini seviyoruz.

Katılmak isteyenler olursa, beni bir köşe başında bilgisayarlara hüzünle bakarken bulabilirler. Yalnız bu tarz “Challenge”, “achievement” girişimleri insanda bağımlılık yapabiliyor. Uyarmadı demeyin.

Yüreklendirici, moral bozucu vs. yorumlarınızı bekliyorum.Telefonumdan takipteyim.

Ama bilgisayar yok. Bilgisayar yok. Buna alışabilirim. 🙂

 

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...

4 Yanıt

  1. halil dedi ki:

    bir arkadasım bu hedefi akılli telefonlar ilk yaygınlastığı zaman belirledi. ikisenedir bilgisayarsız yaşıyor. gelenekselleşti huyu suyu değişti desem yeridir.. 10 kat zor olani internetsiz olmaktır derim !

  2. halil dedi ki:

    Artırıyorum zaruri haller hariç bir aya tam otuz güne çıkarıyorum.. Hedefim uzun vadede profesyonel olmayan bütün kullanımı sıfırlamak .. Çok mu abarttım? Belki minimize etmek günde 15 dakika gibi yapmak.. saygılar 🙂

  3. zekeriya dedi ki:

    sonucunu merak ediyorum:) 15 gun sonra asiri dozda bilgisayar kullanimindan dolayi gozleriniz şişmesin ama:)

  4. halil dedi ki:

    baş dönmesi bulantı vs olmadı su ana kadar ama telefonu yetersiz bulmaya basladim ilk elden.. bilgisayardan dogan ihtiyaclar ikame edilebilir gibi gelmiyor bana. klavyede yazmanin keyfi baska o da var tabi