Kısa Sürede Daha Yoğun Egzersiz

Kısa Sürede Daha Yoğun Egzersiz

Uzun süre çalışıyorsanız ve sosyal hayatınız yok denecek derecede azsa, egzersiz yapacak vakit bulamayabilir, formda kalma hedefinde başarılı olamayabilirsiniz. Fakat aslında başarılı sonuçlara ulaşabilmeniz için spor salonlarında vakit harcamanıza gerek yok. Bir kaç ipucundan yararlanarak uzun süren egzersiz saatlerini kısaltabilirsiniz.

Aşağıda sıralanan ipuçları spor salonunda geçirdiğiniz zamanı kısaltmanıza yardımcı olacak:

1) Zaman Kavramını Önemseyin

Spor salonunda harcadığınız zamanı kısaltmanın en kolay yolu, avare avare oturmadığınızdan yani “dinlenmek” bahanesiyle ihtiyacınızdan fazla dinlenmediğinize emin olmanızdır. Dinlenme sürenizin miktarı ne yoğunlukta egzersiz yaptığınıza bağlı olarak çeşitlendirilebilir. Eğer hafif bir egzersiz yaptıysanız yarım dakika veya 1 dakika dinlenmek sizin için yeterli olmalı. Ağır halterlerle yaptığınız antrenmanlarda ise 2-3 dakika yeterli olabilir. Emin değilseniz, aynı aktiviteyi tekrardan yapabileceğinize emin olduğunuz ana kadar dinlenin ama son tekrarda hissettiğiniz yorgunluğu unutacak kadar ara vermeyin.

2)Dikkat Dağınıklıklarını Ortadan Kaldırın

Spor salonunda telefonunuzdan gelen Candy Crush bildirimlerinin sesi antrenmana odaklanmanızı zorlaştırabilir. Ama direnin! Kendinize sınırlar çizin: Spor salonundasınız, yalnızca spor salonunda egzersiz yapabilirsiniz ve bunu gerçekleştirebilmek için geriye kalan her şeyi gözardı etmek zorundasınız.

3) Ekipman Çeşitliliğini Azaltın

Spor salonunda zamanın bir kısmı çeşitli spor aletlerini beklerken, aletlerin ayarlarını ve ağırlıkları değiştirirken hızla geçer. Bu gerçekten büyük bir kara delik gibidir. Zaman kaybını önlemek için rutin olarak yaptığınız egzersizlerin toplam sayısını azaltın ve rutin egzersizlerinizi vücudunuzun birden fazla bölgesini çalıştıran yoğunlaştırılmış egzersiz hareketleri ile değiştirin. Benzer şekilde, çok fonksiyonlu bir spor aleti kullanın. Böylece egzersizleri değiştirirken daha az zaman kaybdeceksiniz.

Örneğin, Barbell; squat (en etkili vücut geliştirme hareketi), front squat, deadlift, barbell lunge ve hip thrust hareketleri için kullanılabilir. Yani tek başına neredeyse bütün bacak egzersizleri için kullanılabilir.

4) Limitlerinizin İçerisinde Kalın

Daha hafif ağırlıkları kaldırmak kuşkusuz daha az ego tatmini sağlar. Fakat kesin dinlenme aralıklarına bağlı kalındığında, ego tatminine yol açacak kadar büyük ağırlıkların altına girmeniz zorlaşır.

Ağırlıkları bir parça daha azalttığınızda, egzersizlerinizi güvenli ve hızlı bir şekilde uygulayabilirsiniz. Bu şekilde sonraki günlerde egzersiz yapmanızı engelleyebilecek kadar vücudunuza yüklenmemiş olursunuz.

Uzun lafın kısası, yorulmaya başlarsanız, ağırlıklarınızı bir kaç kilo azaltmaktan kaçınmayın.

Kaynak: Lifehacker

Sevebilirsin...