Yazarımızdan kişisel bir rica

Yazarımızdan kişisel bir rica

Google’ın bir milyona yakın sunucusu, Yahoo’nun 13.000 kadar çalışanı, Wikipedia’nın 20 milyon dolara ihtiyacı olabilir. Bizse, 1 sunucuya ve 10 gönüllü yazara sahibiz.

Opereyşın’ın, dünyada en çok ziyaret edilen kaçıncı site olduğunu açıkçası bilmiyoruz (Bu konuda değişik söylentiler var) ve sunucumuzun yüzbinlerce kişiye her ay milyonlarca sayfa gösterimi ile hizmet verdiğini söylesek fazla iyimser konuşmuş oluruz.

Ticaret iyi bir şey. Reklam da kötü bir şey değil. Fakat bunlara yönelirsek, sitemizin kalitesini düşürebiliriz. Opereyşın’da bunu istemiyoruz.

Opereyşın özel bir yer. Bir kütüphane ya da halka açık bir park gibi. Çölde bir vaha gibi. Keyifli şeyler öğrenebileceğiniz, ciddi araştırmalar okuyabileceğiniz veya isterseniz yalnızca eğlenebileceğiniz bir mekan.

Opereyşın’ı kurduğumuzda, sağına soluna reklam bannerları ekleyerek para kazanmayı seçebilirdik. Fakat bundan daha farklı bir şey yapmaya karar verdik. Yayına başladığımız ilk günden, 2 Ağustos 2005’ten beri, seviyeli ve kaliteli blogculuk yapma kararımızı sürdürdük.

Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz, geri kalanını ise size bırakıyoruz.

Eğer bu yazıyı okuyan herkes Opereyşın’a üye olsaydı, birkaç yazıyı yıldızlasaydı, birkaç yorum atsaydı, yılda sadece bir kaç gün içerik geliştirmesi yapmamız yeterli olurdu.

Fakat herkes Opereyşın’a üye olmanın ücretsiz olduğunu ve bir çok avantaj sağladığını bilmiyor. Üye olanların rozetler kazandıklarından da çoğu insan habersiz.

Ama olsun. Her yıl bir çok değerli insan, bize destek olmaya karar veriyor.

Bu yıl, lütfen üye olmak, yorum atmak, yazı beğenmek veya çevrenize bizi tanıtmak gibi bir şeyler yaparak Opereyşın’a destek olun.

Çünkü Opereyşın, sizin desteklerinizle güçleniyor.

Teşekkürler.

Seyyah-ı Fakir
Opereyşın Yazarı

Sevebilirsin...

10 Yanıt

  1. Ömer Pala dedi ki:

    Uzun zamandır (belkide kurulduğundan beri) takip ettiğim ve fakat her nedense bir türlü üye olmadığım opereysin’a bu yazı vesilesiyle üye olmuş bulunuyorum. Şöyle bir geriye dönüp önceden okuduğum ve beğendiğim yazılara beğen ibaresini koymak istedim o kadar çoklardı ki spam olmak tan korktum:) iyi çalışmalar…

    • victory dedi ki:

      Hoşgeldiniz 🙂 Spam olmaz, katkılarınızı dört gözle bekliyoruz.

  2. amacdizayn dedi ki:

    Yazarları ayakta tutan en önemli şeylerden biri de yorumlar alması, eleştirilmesidir. Bu blogda yorumların eksikliği neden diye düşünüyorum.

    Belki 1 sene önce yaptığım bir yorum yayınlanmadı diye olabilir. Daha da yazmam sadece okurum dediğimden de olabilir..

  3. ahmetsalsa dedi ki:

    geldik bakalım burdayız artık umarım aşırı disiplinle içimiz sıkılmaz

  4. osmankoc dedi ki:

    aa, üyeymişim zaten. ben eleştiri ve yorum yazmıyordum, madem çok istediniz yazayım ama alınmaca yok.
    eleştirim şu; bu üyelik konusunda daha ‘user friendly’ login sistemleri iyi olur. bu yorumu yazmak için üye olmak istediğimde zaten üyesiniz dedi. klasik şifrelerimi denedim kabul etmedi. dedim o halde şifresi mailimde olabilir. bingo, mailde şifreyi buldum, şifre şöyle ‘8J8psxUVk%eX’ neyseki değiştirmeye muvaffak oldum 🙂

    bir de sağı solu banner dolu siteler sevimsiz olsa da emek verdiğiniz bu kalitede içeriğin devamını teşvik için reklam almanız gerektiği kanaatindeyim. ayrıca ağırbaşlı duruşunuzdan bir miktar taviz vererek sosyal medyayı daha aktif kullanmanızın içeriklerinize daha çok insanın ulaşabilmesi için faydalı olacağı kanaatindeyim.

    seviyorum bu siteyi…

    • victory dedi ki:

      Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz.

  5. osmankoc dedi ki:

    müthiş hızlı bir refleks gösterip, eleştiriyi anında dikkate alarak facebook login opsiyonunu ekleyen site yöneticilerini tebrik ederim. ayrıca dikkate alınarak onore edilmiş olmaktan dolayı da teşekkürlerimi arz ederim.

  6. kimbu12li dedi ki:

    Buraya birkaç güne yapacağımız mezuniyet adetinin tarihçesini araştırırken geliverdim. Keşfetmekte hayli geciksemde sizleri tanıdığıma mutluyum. :^)