3 yaşındayız!

3 yaşındayız!

Harika bir haberimiz var! Opereysin.com, bugün 3 yaşını dolduruyor! 2 Ağustos 2005’te At sağ üste tarihi: 2 Ağustos 2005! diyerek yola çıkmıştık hatırlarsınız. Bugün, orada belirttiğimiz “bir blogdan çok daha fazlasını verebilme” idealimizde yürümeye devam etmekte olduğumuz için çok mutluyuz.

Bu yazı, sitemizde yayınladığımız 876. yazımız. 876 yazıdır, okuyucularımıza kaliteli olanı sunmaya, seviyeli olanı ulaştırmaya çalışıyoruz. Sadece yazıların hazırlanması için 1000 saatin üzerinde çalışmamız gerekti. 1000 saat boyunca yürüyen bir insanın İstanbul’dan Çin’in Sichuan eyaletine gidebileceğini, bu kadar sürede bir arabanın dünyanın çevresini neredeyse 2 kere dolaşabilecek kadar yol gidebileceğini göz önünde bulundurursak, çalışmaların büyük bir emek gerektirdiğini anlayabiliriz.

Opereysin.com’un gelişmesi için emek sarf eden herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Çalışmalarımızın sonuç verdiğini, okuyucu sayımızın, abonelerimizin gün geçtikçe arttığını görmek bizleri çok sevindiriyor.

Yazılarımızla ilgili istatistiki bilgilerle sizleri sıkmak yerine, ziyaretçilerimizin genel profiline bu yazımızda yer vermek istedik:

  • Ziyaretçilerimizin %80’i tarayıcı dillerini Türkçe olarak belirlemişler. Türkçe’yi %7 ile Amerikan İngilizcesi ve %2 ile Almanca takip ediyor.
  • Ziyaretçilerimizin %12,75’i Firefox kullanıyor. Internet Explorer % 85,55 ile lider durumda. Opera %1,19 ile 3. sırada. (İlk 2 yılın toplamında FF, %6,6’daydı)
  • Ziyaretçilerimizin %99’u işletim sistemi olarak Windows’u kullanıyor.
  • Sitemiz en sık 1024*768 ekran çözünürlüğüne sahip ekranlarla görüntülenmiş.

Geçen yıl yayına geçen üyelik sistemimizle, Opereysin.com tecrübesini genişletmek isteyenlere kapılarımızı açtık. Böylece yüzlerce arkadaşımızla bir anlamda tanışmış olduk. Üye olmayan herkesin Opereysin.com’daki yazılara ve bilgilere ulaşabilmesi gerektiğini düşünsek de, bir noktanın altını çizmemiz gerekiyor:

Üyelerimiz yakında şimdiki imkanlarının “daha da fazlasına” kavuşacaklar.

Aynı hedeflerle, aynı heyecanla devam etmeyi planlıyoruz.

Bize katılmaya devam eder misiniz?

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...

1 Yanıt

  1. damacana dedi ki:

    Tebrikler, bunca yıl aynı seviyeyi korumak zor bir iştir.