WordPress yorumlama sistemini yeniliyor

WordPress yorumlama sistemini yeniliyor

IntenseDebateWordPress’in üretici firması Automattic, IntenseDebate isimli yorumlama sistemini satın aldığını açıkladı.

WordPress CEO’su Toni Schneider uzun bir süredir WordPress yorumlama sistemini yenilemeyi planladıklarını ve bu satın almayla yorumlama sistemini istedikleri seviyeye çıkarabilmeyi umduklarını söylüyor.

WordPress 2.7, IntenseDebate’in özelliklerinden bazılarını içerecek. Bu özellikler arasında Gruplanmış Yorumlama da yer alıyor. Gruplanmış Yorumlama özelliği ile, birbirine cevap olarak gönderilen yorumlar bir arada görüntüleniyor. Bazı websiteleri tarafından uzun süredir kullanılan bu yöntemle, aynı konuyu işleyen yorumların ayrı kalması engellenmiş oluyor.

IntenseDebate, Email ile cevaplama, kolay import ve export desteği, üye profili ve üye puanlama sistemi gibi WordPress’e dinamizm katabilecek özellikler barındırıyor.

WordPress standart sürümüyle sistemin bazı özellikleri gelmeyecek. Bu sebeple, IntenseDebate’in diğer özelliklerinden yararlanan bir plugin’in de hazırlanacağı belirtiliyor.

IntenseDabate web sitesinde yapılan açıklamaya göre, sistem yeniden Beta sürümüne dönmeyecek ve eski müşterilerine hizmet vermeyi sürdürecek. Görünen o ki, IntenseDebate de, Automattic yazılımı Akismet spam filtresi gibi, WordPress’e sınırlı kalmayacak, değişik platformlarda da kullanıma açık olacak.

Sistem, geçen Ekim ayında, OpenID desteği, kullanıcı profili oluşturabilme ve üye verilerini değişik bloglar arsında taşıyabilme gibi özelliklerle yayına girmişti. Açıldığı günden beri popülaritesi artan web sitesinin, hitlerini her ay ortalama % 25 oranında arttırdığı belirtiliyor. 

WordPress kullanıcıları tarafından sıkça eleştirilen yorumlama sisteminin, bu satın alımla beraber yeterli düzeye geleceğini ümit ediyoruz.

Bekleyip görelim…

Bu yazı TechCruch’ta yayınlanan Automattic Has Acquired IntenseDebate’s Enhanced Comment System yazısından tercüme edilmiştir.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...

1 Yanıt

  1. Sercan dedi ki:

    Şuan scriptler arasında en iyi wordpress yol alıyor.