Yolculuklarda Nasıl Formda Kalınır?

Egzersiz yapmak günlük rutininizde önemli bir yer tutuyorsa, sık sık yapılan seyahatlerin bunu kesintiye uğratması neredeyse kaçınılmaz. Programınız belirsiz, tanımadığınız yerlerdesiniz, aradığınız  kaynaklara sahip değilsiniz… Liste uzar gider. Spor yapamamak için bin türlü bahane var. Ancak bu kadar bahaneye rağmen, formunuzdan vazgeçmek zorunda değilsiniz. İşte fitness tutkunları için bazı yararlı ipuçları:

Az Yapmayı Kabullenin

Yolunda gitmeyebilecek şeyleri düşünün. Belki de sağlam bir kol çalışması yapmak için varacağınız yerdeki otelin spor salonunu kullanmak istiyordunuz, ancak uçak gecikme yaptı, acil bir iş sizi telefonda çok uzun tuttu, ağaçtan bir yavru kedi kurtarmanız gerekti, hop, zaman geçti gitti.

Bir çalışmayı kaçırdığınız için sinir krizine girmek yerine, daha az şey yapmayı kabullenmeyi deneyin. Örneğin, spor salonunda normalde 60 dakika harcıyorsanız, yolculuk sırasında bunun yerine 20 dakikalık bir egzersiz yapın. Evet, zaman kazandırır, ancak daha da önemlisi “hep ya da hiç” zihniyetinden kaçınmanıza (Ör. “Bu egzersiz programını kaçırdım, o zaman hiç spor yapmayabilirim”) ve sporu tamamen boşlamamanıza yardımcı olur.

60 dakikadan daha kısa bir sürenin veya bir spor salonunun dışındaki herhangi bir şeyin “gerçek” bir egzersiz olmadığına inanrdım eskiden, ancak bunun doğru olmadığını biliyoruz. Uzun bir yürüyüş, bazı açma germe egzersizleri, bu 15 dakikalık vücut ağırlığı egzersizi veya otel odasında yapabileceğiniz hızlı egzersizler; bir şekilde aktif kalmanızı ve formunuzu korumanızı sağlıyorlar.
Hepimiz bir boşluk sonrasında spor salonuna geri dönmenin zorluğunu yaşadık. Artık kendime egzersiz programlarının mükemmel olması gerekmediğini hatırlatmaya çalışıyorum. Herhangi bir şey yapmak, hiç bir şey yapmamaktan iyi ve antrenman süper kısa olsa bile, iyi alışkanlıklarımı korumama yardımcı oluyor.

Yeni Bir Şeyler Deneyin

Yolculukların, her şeyin rayından çıkardığı ve fitness hedefleriniz için yıkıcı etkileri olduğunu düşünseniz bile, spor rutininizdeki mecburi değişiklikleri, yeni hedefler belirlemek ve yeni şeyler denemek için bir fırsat olarak görün. Ya da her zaman sıkı çalışan bir insan iseniz, bu aralığı gerekli bir mola olarak değerlendirin.

Normalde spor salonunda ağırlık çalışıyorsanız, kuvvet arttırıcı vücut ağırlığı egzersizlerini bir deneyin. Vaktiniz varsa, yerel parkları ziyaret edebilir, şansınız varsa, aletlerden yararlanarak harika bir çocuk parkı temalı egzersiz rutini deneyebilirsiniz.

Toronto şehir merkezindeki son misafirliğim sırasında, şehirdeki bisiklet paylaşımı ağını yolculuk için kullandım ve hemen hemen her yere yürüyerek gittim. Boks gibi rastgele spor derslerine ve aktivitelerine de katıldım. Quartz tarafından yazılan bu makalede tavsiye edildiği gibi, insanlarla buluşacaksanız, yürürken toplantı yapmaya istekli olup olmadıklarını sorun.

Promosyonlar için Yerel Spor Salonlarını Kontrol Edin

Muhteşem imkânlara ihtiyacım yok. Sıklıkla otel spor salonları benim için yeterince iyi. Bir kaç dambıl ile yoğun bir egzersiz yapmak mümkün. Otel spor salonu bir seçenek değilse veya kesin  bazı tercihleriniz varsa, aramanızı genişletebilirsiniz. Büyük kentlerin bol sayıda spor salonu olur. Soru şudur: Ne kadar ödemeye isteklisiniz?

Birçok salonda günlük maliyet 30-100 TL arasındadır. Kısa yolculuklar için iyi bir alternatif olsa da, birkaç günden daha uzun süreler için gereksiz yere pahalı. Ben günlük hakları bu yüzden tercih etmiyorum. Haftalık veya aylık ücretlendirmelerini ya da ziyaretçilere yönelik promosyonları sormaya çalışıyorum. Groupon’da kısa süre önce bir aylığına üyelik için çok iyi bir fırsat yakaladım. Aramıyor olsaydım bunu bulamayacaktım.

Seyahat Dostu Egzersiz Ekipmanları Taşıyın

Seyahat ederken formda kalma konusunda istekli iseniz, kollu bir çift kayış olan bir çift süspansiyon eğiticisi almayı düşünün. Daha sonra bunları kapılar, ışıklandırma direkleri, ağaç dalları ve benzeri gibi her türlü bağlantı noktasına takarak vücut ağırlığınızla egzersiz yapmakiçin kullanın.

Muhtemelen daha önce onlar hakkında rave olduğumu gördün. Onları son iki yıldır kendi uzun vadeli seyahatlerim için kullanıyordum ve şekillenmede başarılı oldum (ve bina gücü de!)

Kaynak: Lifehacker

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...