Yeni 20-20-20 Kuralı

Yeni 20-20-20 Kuralı

Bir çoğumuz, günümüzün çoğunu masa başında oturarak geçiriyoruz. Hatta bu sürenin de büyük bir bölümü, önümüzdeki bir bilgisayar ekranına bakarak geçiyor. Sık sık bel ve boyun ağrıları yaşıyoruz ve bu problemlerin ortaya çıktıktan sonra ne kadar can sıkıcı olduğunu ve düzelmelerinin ne kadar zaman aldığını biliyoruz.

En güzeli, bu şikayetler ortaya çıkmadan önce tedbirimizi almak. Bunun yolu da ergonominin şartlarını uygulamaktan geçiyor. Kaliteli bir sandalye ve doğru yükseklik, uygun bir masa elbete önemli. Ama yapmamız gereken en önemli şey, oturduğumuz yerden biraz uzaklaşmak olabilir.

Ergonomi ve güvenlik alanlarında uzman olan Profesör Jack Dennerlein, bu konuda göz yorgunluğunu önlemek için tavsiye edilen 20-20-20 Kuralının yeni bir versiyonunu tavsiye ediyor. Bilinen 20-20-20 Kuralı, her 20 dakikada bir bilgisayar ekranına bakmayı bırakıp, 20 saniye süresince 20 feet (6 metre) ötedeki bir şeye bakmak olarak özetlenebilir. Dr. Dennerlein’a göre aynı kuralı hareket için de uygulamak mümkün: Her 20 dakikda bir, en az 20 saniye için, çalıştığınız masadan 20 feet (6 metre) uzaklaşın. 1 bardak kahve alın, camdan dışarıya bakın veya iş arkadaşınızın masasına uğrayın.

İstediğinizi yapın ama uzun süre oturmayın.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...