Tatil Okumalıkları

Tatil Okumalıkları

Bayram geldi. Herkes akın akın tatil mekanlarına veya memleketlerine gitti. Kaleyi terk etmeyip geride kalanlardansanız veya gittiğiniz yerlerde can sıkıntısından okuyacak bir şeyler arıyorsanız (Bazılarınızın canı sıkılıyor şimdi açık olalım) bu yazımız tam size göre! İşte tatilde okuyabileceğiniz, faydalanabileceğinizi düşündüğümüz yazılar. Türkçe ve İngilizce olarak gruplandırdık ve kısa açıklamalarına da yer verdik. Umarız beğenirsiniz!

Türkçe

Oğlum Mario Maker’da Benim Pazarlama Okurken Öğrendiğimden Fazlasını Öğrendi

Isaac Morehouse, oğlunun, Mario Maker’da bölümler tasarlarken, bir yetişkinin profesyonel dünyada yıllarca çalışarak öğrendiği temel pazarlama gerçeklerini nasıl kaptığını fark edince çok şaşırmış. Teknolojinin olumlu taraflarına güzel bir örnek.

Her Erkeğin Bilmesi Gereken 5 Şey

Adı üstünde: Bir erkeğin mutlaka bilmesi gereken 5 tavsiye. Kadınlar için de geçerli diyebilir miyiz? Sanırız evet.

Titanik’ten Kurtulan Şampiyon

Titanik battığında bacaklarını kaybetme tehlikesi yaşayan, bacaklarının kesilmesine izin vermeyip yoğun gayretle kurtulan ve bir kaç ay sonra şampiyon olan Norris Williams’ın ilham veren hikayesi.

1992’de NASA’nın Tipografi Tavsiyeleri

Aralık 1992’de Asaf Degani tarafından literatüre bağlı kalınarak NASA için hazırlanan On the Typography of Flight-Deck Documentation kitapçığından, önemli tipografi tavsiyeleri. Mecralar ve zaman değişse de, insanlar değişmiyor.

Popüler Olmak Başka Şey, Başarılı Olmak Daha Başka!..

Bir binada yangın çıkmasını önlemek mi daha değerlidir, yoksa yangından 10 kişiyi kurtarmak mı? Bir savaşı masada kazanabilmek mi maharettir, cephede kahraman olmak mı? Sun Tzu, bu soruların cevaplarını asırlar öncesinde vermiş.

İngilizce

Is it Brunch Time?

Bir kaç yıl önce espri olsun diye isitbrunchtimeyet.com sitesini kullanıma açan Ben Jacobson, işler ciddiye binince Twitter verilerini analiz ederek gerçekten hangi zaman aralığının brunch için uygun olduğunu bulmaya çalışmış. Özenli çalışması takdir edilesi.

How to Stay Motivated in Life and Work Using the Goldilocks Rule

Ünlü bir komedyenin (Adını vermeyelim) hayat hikayesi aracılığıyla Goldilocks Kuralı’nı ve motivasyonu koruyabilmenin iki adımdan oluşan kolay bir yolunu öğreniyoruz.

The Mental Trick Pro Athletes Use for Better Portion Control

Profesyonel sporcular da bizim gibi insan. Onlar da güzel bir pasta dilimine hayır demekte zorlanıyor, güzel bir yemek geldiğinde tıkanana kadar yemek istiyorlar. Peki porsiyon büyüklüklerini nasıl kontrol altında tutuyorlar? Çok kolay bir yöntemle.

11 Kind, Free Things You Can Do for Yourself

Rahatlayabiliceğiniz 11 ücretsiz yöntem. Koşuşturmacayla geçen günlerimizin verdiği gerginliği birazcık bile olsa azaltmak elimizde.

The Flags on the Moon

Ay yüzeyine yerleştirilen bayraklara ne oldu? Görünüşe bakılırsa, “biraz” renk atmaları dışında bir şey olmamış.

Hepsi bitti mi? Öyleyse, Opereyşın arşivinden okumaya devam edebilirsiniz 🙂 .

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...