Online İmsakiye

Online İmsakiye
“11 Ayın Sultanı” Ramazan bugün başlıyor! Bu sebeple, bu aya özel bir servisi tanıtmak istedik.

Online İmsakiyeNamazvakti.com web sitesi; namaz vakitlerini ve bir sonraki namaz vaktine ne kadar süre kaldığını gösteren faydalı bir servis. Üstelik bu bilgiyi sadece bir şehir veya bir ülke için sunmuyor: Dünyanın her yerine ait namaz vakti bilgilerini görebiliyorsunuz. Bunun yanında kıble yönünü, bölgeye ayarlı örnek bir pusula resmini ve o bölgede Hicri takvimle hangi günde bulunulduğunu da listeliyor (Eğer kıble yönünü bulmanın kolay olduğunu, şehrinizden çizilecek düz bir çizginin kıble yönünü göstereceğini düşünenlerdenseniz, theqibla.com‘u biraz incelemelisiniz. Dünya düz değil!). Bir yere ait aylık ve yıllık namaz vakitleri de güzel hazırlanmış bir tabloda görülüp yazdırılabiliyor. Site, GPRS ile de gezilebilecek şekilde tasarlanmış.

Buraya kadar saydıklarımız, servisin zaten yıllardır sunduğu özellikler. Namazvakti.com, bunların yanında Ramazan’a özel olarak İmsakiye sayfaları hazırlamış. İstanbul için örneğini şu sayfada bulabileceğiniz İmsakiyeleri görmek için, Namazvakti.com ana sayfasından istediğiniz şehri seçmeniz ve İMSAKİYE bağlantısına tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfadan imsakiyenizi yazdırma şansına da sahip oluyorsunuz.

2000’den beri yayında olan, ancak 2006 yılında bugünkü tasarımına kavuşan servis Türkçe ve İngilizce olarak iki dilde yayında.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...

1 Yanıt

  1. ihsan dedi ki:

    Teşerkkürler hocam eline sağlık.