Dikkatinizi Toplamak için Yeşilliğe Bakın

Dikkatinizi Toplamak için Yeşilliğe Bakın

Dikkatinizi toplayabilmeniz için basit bir yöntem var: Yeşilliğe bakın. Melbourne Üniversitesi’nin yeni araştırma konusu gösteriyor ki; bitkilerin olduğu bir çatıda birkaç saniye duraksamak bile konsantrasyonumuzu artırabilir.

Journal of Environmental Psychology‘de yayınlanan bir araştırmaya göre, 150 kişilik gruptan oluşan öğrencilerin dikkatlerini dağıtmaya yönelik ve sıkıcı olarak tasarlanmış bir ödevi tamamlamaları isteniyor. Bu araştırmaya katılanlara bilgisayar ekranında rastgele beliren sayıları görünce herhangi bir tuşa basmaları ve 3 rakamı ekrana düştüğünde hiçbir tuşa basmamaları söyleniyor. Ödev süreci boyunca tüm öğrenciler 40’ar dakikalık birer molaya sahip oluyorlar.

Mola esnasında öğrencilerin bir kısmı çiçeklerle kaplı bir bina çatısına bakıyorlar. Diğer öğrenciler ise betonarme çatı fotoğrafına bakıyorlar.

Öğrencilerin mola sırasında baktıkları fotoğraflar

Öğrencilerin mola sırasında baktıkları fotoğraflar

Betonarme görüntüye bakan öğrencilere kıyasla, çeşitli bitkilerle kaplı olan görüntüye bakan öğrencilerin ödev üzerindeki çalışmalarında daha dikkatli oldukları ve daha az hata yaptıkları gözlemleniyor.

Araştırma, bu konuda yapılmış çok sayıda önceki çalışmayla paralellik gösteriyor. Bitkilerin yorgun olan beyinlerimizi dinlendirmekte ve stresimizi azaltmakta önemli oldukları ise aşikar…

Kaynak: Mental Floss.

Sevebilirsin...

1 Yanıt

  1. Mücahit dedi ki:

    Belki de yeşil den daha çok sevdiği başka fotoğraf lara baksalar daha iyi adapte olacaklar, keşke yeşil ile sinirlandirmasalarmis.