Özgüveninizi Artıracak 6 Teknik

Özgüveninizi Artıracak 6 Teknik

Kendinize ve yeteneklerinize olan güveninizi artırmak mı istiyorsunuz? Hiç sorun değil. Bunu başarmak için yüzlerce teknik bulunmakta ve altı tanesini bu yazıda ele alacağız.

1. Her Gün Yeni Bir Şey Yapın

Kendinize hiç yeni yıl hedefleri belirlediniz mi? Bu tekniği de aynı şekilde düşünün. Her gün yeni ve heyecanlı bir şey yapmaya gayret edin.

Her gün kendinize yeni bir konuda meydan okumanız, sizi sınırlarınızı aşmaya zorlayacak ve böylece üretkenliğinizi arttıracaktır. Bunu sürekli hale getirmeniz de kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Günlük alışkanlıklarınızı değiştirmek sizi daha güçlü ve yeteneklerine güvenen bir kişi yapacaktır. Bu sayede yeteneklerinizi kullanmaya alışacak ve her türlü durum için hazırlı olacaksınız. Şüphesiz ki bunun sonucunda özgüveniniz artacaktır.

2. Rahat ve Kendinizden Emin Hissettirecek Elbiseler Giyin

Henry Ford’un ünlü bir sözü vardır: “Yapacağınızı da düşünüyor olsanız, yapamayacağınızı da düşünüyor olsanız; haklısınız.” Giysi alışverişi yaparken bu sözü hatırlamakta fayda var. Çünkü eğer kendinizi iyi ve güçlü hissettirecek bir giysi giyerseniz, düşünceleriniz ve hareketleriniz de bundan olumlu yönde etkilenecektir.

Düşünceleriniz ve davranışlarınız uzun vadede kendinizi nasıl hissedeceğinizi belirleyen unsurlardandır. Mütemadiyen kendinizi iyi hissettiren şeyler giyerseniz, sahip olduğunuz gücü daima hissedersiniz.

3. Özgüveninizi Yansıtacak Bir Vücut Dili Kullanın

Ne giydiğinizin ya da günlük yeni deneyimlerinizin önemi tartışılmaz. Ama eğer her işinizde kendine güvenen bir vücut dili kullanmazsınız, eninde sonunda kendinize güveninizi kaybedersiniz.

4. Kendinizden Emin Bir Ses Tonuyla Konuşun

Konuşurken yavaş ve sakin bir ses tonu kullanın. Ancak ağzınızdan ses çıkararak mırıldanmayın, sesiniz çıksın! Konuştuğunuz ortamdaki herkesin gözünün içine bakın ve neden bahsettiğinizi anladıklarından emin olun.

İnsanlar anlattığınız konuya dair olan tutkunuzu görebilirler ancak konuşmanız neticesinde anlattığınız şeye olan inancınızı gördüklerinde anlattıklarınızı daha da fazla takdir edeceklerdir. Yanlış bir şeyler söylüyor olsanız bile genelde tutkunuzdan dolayı yine de size inanacaklardır.

Ancak diğer insanlar bazen sizinle aynı fikirde olmayabilirler ve bu gayet doğaldır. Yanlış fikirde olduklarını düşünseniz bile tamamen yanlış düşündüklerini söyleyerek kestirip atmayın, fikirlerini açıklamalarına ve neden bu fikirlere sahip olduklarını söylemelerine izin verin. İnsanlara ve fikirlerine saygı duyun, tıpkı size duyulmasını isteyeceğiniz gibi.

5. Kendinizi Başkalarıyla Kıyaslamayın

Ne olursa olsun, asla kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Başarılarınızı, ailevi ilişkilerinizi, sosyal statünüzü ya da banka hesabınızı başka bir kişininki ile kıyaslamak kendinizi kötü hissetmenizin, motivasyonunuzu düşürmenizin en kesin yoludur.

Kıyaslama yaptığınız kişinin neler yaşadığını ya da nasıl bir hayatlarının olduğunu bilemezsiniz ve asla bilemeyeceksiniz. Onların vardıkları noktaya giderken kullandıkları yol tamamen farklı olduğunu için sağlıklı bir karşılaştırma yapabilmeniz imkansız.

Kendinizi karşılaştırmanız gereken tek kişi var, o da dünkü, geçen haftaki ya da herhangi bir geçmiş zamandaki siz.

6. Her Akşam ve Her Sabah Kendinizi Motive Edecek Konuşmalar Yapın

Bundan bahsetmesek olmazdı, gerçekten çok etkili bir taktik. Fark etmiş olsanız da olmasanız da bu taktik diğer 5 maddeyi de içinde barındıran bir yapı.

Odanıza büyük bir ayna alabilirsiniz. Eğer birisi size beyhude bir çaba içerisinde olduğunuzu söylerse ona kulak aldırmayın ve sarsılmaz özgüveniniz ile ona yanlış düşündüğünü gösterin. Aynada gözlerinizin içine bakın ve sizi eşsiz yapan şeyleri tekrarlayın.

Kaynak: Joey Tawadrous

Sevebilirsin...