İyi Bir Yöneticinin Sorması Gereken 3 Soru

İyi Bir Yöneticinin Sorması Gereken 3 Soru

Herkesin kendine özgü bir yönetim şekli vardır.

Adcade eğlence platformu Ceo’su Rob Cromer, çalışanları arasında şeffaf bir iletişim kurmak ve takımına etkin bir şekilde önderlik etmek için üç “sihirli soru” sorduğunu ifade ediyor.

Bunlar, onun insanlara görünürde sorduğu sorular değil; aksine, içselleştirdiği bir dizi soru kümesi.

Bu strateji “ne” sorusunun arkasındaki “neden”i anlamasına yardım ediyor.

Cromer, “Bir şeyleri içgüdüsel olarak yapmayı bırakıp, yaptığınız şeyi neden yapıyor olduğunuzu anlamanız gerekiyor” diyor. “Eğer nedeni anlarsanız; bu neden, daha iyi ilerleyen ve büyüyen bir yapıya öncülük eder.”

İşte her hafta cevaplamaya zaman ayırdığı o üç ” sihirli soru”.

1. “Söylenmesi gereken neyi söylemiyorum?”

Eğer çalışanlar becerilerini ve üretim sonuçlarını yerine getirmiyorlarsa, bunun genellikle nedeni baştaki liderlerin kendilerini tümüyle ifade etmiyor olmalarıdır. “Çevrende bulunan herkesle iletişim kurmayı unutuyorsun ve herkesin senin ne düşündüğüne inanmasını, senin ne düşündüğünü bilmesini ve anlamasını bekliyorsun.” sözleriyle izah ediyor Cromer. “Ne kadar çok iletişim kurarsan, o kadar az karmaşa oluşur.”

2. “Duyulmayan neyi söylüyorum?”

Cromer, “Bazen aslında harekete ya da fikre dönüşmeyen şeyler söylüyorsunuz.” diyor. “İnsanların sizin görünüşünüzün arkasında durabileceği, buna göre hareket edebileceği ve yetkilendirilebileceği bir şekilde vizyonunuzu ortaya koymanız önemli.” Eğer hedeflerinize ulaşılmıyorsa, net bir şekilde iletişime geçip geçmediğinizi ve hedeflerin çevrede duyulup duyulmadığını kendinize sorun.

3. “Benim duymadığım ne söyleniyor?”

Cromer, bu üç sorunun en önemli olanı, diyerek vurguluyor. Günlük karmaşada bunalıp sizi çevreleyen insanları unutmak kolay.

“Eğer biriyle sohbet ediyor ve gerçekten dinliyorsanız, size görünürde bir feedback vermeye çalışmıyorlarsa bile, siz bu sohbetten birçok feedback alacaksınız.” diyor Cromer. “Bunlar sizin yerleştirip takım arkadaşlarınız olarak karar vermekle yetkilendirdiğiniz insanlar. Bu yüzden ne söylediklerini dinleyin.”

Kaynak: Business Insider

Sevebilirsin...