Düşen Diş Nasıl Korunur?

Düşen Diş Nasıl Korunur?

İlk yardım rehberleri düşen dişinizi süt içinde veya tükürüğünüzle korunacağı için dilinizin altında taşıyarak diş hekimine götürmeniz gerektiğini söylerler. Ama aslında dişinizi oyuğuna yerleştirmeniz de uygun. Hatta çoğu diş hekimi bunu tavsiye ediyor artık.

Eğer kirliyse, önce dişinizi suyla yıkayabilirsiniz. Ama bunu bir kaç saniye içinde tamamlamaya ve bu sırada diş köküne dokunmamaya dikkat edin. Eğer dişinizi oyuğuna yerleştirebilirseniz, mendil gibi yumuşak bir şeyi ısırın ve hemen diş hekimine yollanın. Eğer oyuğuna yerleştiremezseniz, tükürüğünüzün içinde taşıyın. Bunu dilinizin altına koyarak veya bir taşıma kabına tükürerek yapabilirsiniz.

Diş hekiminiz muhtemelen antibiyotik ilaç verecek ve kanal tedavisi yapmak isteyecek. Artık dişiniz emin ellerde olduğuna göre, arkanıza yaslanabilirsiniz. Şimdi kocaman bir “Aaa!” deyin.

Tedavi sonrasında, temas sporlarından kaçınmanız, iki hafta boyunca yumuşak yiyeceklerle beslenmeniz, her yemek sonrasında yumuşak bir fırçayla dişleriniz fırçalamanız ve bir hafta boyunca günde iki kere %0.1lik Klorheksidin (Eczanelerde çeşitli isimlerle satılan gargara) ile gargara yapmanız yerinde olacak.

Geçmiş olsun!

Detay: Avülsiyon İlk Yardımı (İngilizce)

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...