Ubuntu’da “Hazırda bekletme”yi “Uyku”ya çevirmek

Herhangi bir sebepten dolayı, Ubuntu işletim sistemi kurulu bilgisayarınızın “Hazırda bekletme” moduna geçmesini istemiyor, bunun yerine “Uyku” moduna geçmesini istiyorsanız; bunu düzeltmenin kolay bir yolu olmadığını fark etmişsinizdir. Ubuntu kurulu pilden çalışan bilgisayarlar bir süre işlem yapılmadığında “Hazırda bekletme” moduna geçerler ve bu ayarı tercihlerinizin bir yerindeki bir kutucuğu değiştirerek kolayca düzeltmeniz mümkün değildir.

Peki ne yapabiliriz? Linux yüklü bilgisayarların hemen her sıkıntısında yaptığımız şeyi yaparak başlamamız, herhalde doğru olacaktır: Terminal’i açmak.

1) Terminal penceresini açın veya Alt+F2‘ye basın. gconf-editor yazarak Enter’a basın.

2) Editörde /apps/gnome-power-manager/actions/ bölümüne ulaşın. 2 çeşit uyku modu göreceksiniz. Bunlardan biri fişe takılı iken seçili olan, diğeri ise pilden çalışırken seçilen ayarınız. Varsayılan olarak Ubuntu, fişe takılı iken uyku modunu, pilden çalışırken ise enerji tasarrufu için “Hazırda bekletme” modunu kullanır.

3) Bunu değiştirmek için sleep_type_battery‘nin değerine (Varsayılan değer Hibernate olmalı) çift tıklayın, silin ve suspend yazın. Artık, Güç Yönetimi (System > Administration > Power Management) ayarlarında belirlediğiniz kadar süre geçtiğinde, bilgisayarınız kapanmak yerine uyku moduna geçecektir.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...