Hangi site ne kadar popüler?

Hangi site ne kadar popüler?

İnternette dolaşırken, bazen bir web sitesinin ne kadar popüler olduğunu merak ederiz. Çok kaliteli bir tasarıma, dolu dolu bir içeriğe sahip bir web sitesinin ne zaman kurulduğudur bazen merak ettiğimiz… Yahut iki web sitesini yarıştırıp, hangisinin kazandığını görmek isteriz.

Her ne sebeple olursa olsun, bir web sitesinin popülaritesini öğrenmek istediğimizde, karşımıza pek çok web projesi çıkıyor. Bu projelerin çoğu, birbirine benzer mantıklarla çalışıyor: Google listesinde kaç sayfanızın yer aldığı, Pagerank’iniz, meşhur web sitelerinden sitenize gönderilen linkler bir sayfada toplanıp önünüze getiriliyor. Eh birbirine benzeyen pek çok örnek olunca, iş biraz da kişisel tercihlere kalıyor. Mesela daha önce tanıtımını yaptığımız SiteBilgi.net, bu işi Türkçe yapan başarılı bir web uygulaması.

Ancak bu konuyla ilgilenen her web projesi aynı derecede başarılı değil. Bazı web projeleri, diğerlerine göre daha ayrıntılı bilgiler sunuyorlar ama, bu web sitelerini bulabilmek, samanlıkta iğne aramaya benziyor.

Bu düşüncelerle, bir web sitesinin popülaritesini öğrenmek için kullanabileceğiniz 5 web sitesini sıraladık. Kullanışlılıklarına göre sıralamaya çalıştığımız bu web sitelerinden yararlanabileceğinizi ümit ediyoruz.

1. Yahoo! Site Explorer

Yahoo! Site Explorer

Yahoo! Site Explorer sayesinde, bir web sitesinin hangi sayfalarının Yahoo! dizininde yer aldığını, hangi web sayfalarının diğerlerinden daha popüler olduğunu öğrenebiliyor, bir web sayfasına bağlantı verenleri listeleyebiliyorsunuz. Bu özelliği sayesinde, bir web sayfasının ne kadar popüler olduğunu da öğrenebilirsiniz.

2. Feed Compare

Feed Compare

Hemen her blogun bir RSS feed’i bulunuyor. Bu feed’lerin abone sayıları, artık neredeyse blogların üye sayıları kadar önemli olarak görülüyor. Feed Compare sitesi de, farklı web sayfalarının feed abone sayılarını karşılaştırabilmenize imkan sağlıyor.

3. popuri.us

Popuri.us

Sitebilgi.net’in İngilizce’sini düşünün. Hemen hemen popuri.us, bu şekilde açıklanabilir. Alexa, Compete, Google Pagerank gibi değerleri topluyor ve aynı sayfada gösteriyor. Bunlara ek olarak sitenize ekleyebileceğiniz bir widget ile bu bilgileri sayfalarınızda gösterebilmenize de imkan tanıyor.

4. TweetVolume

TweetVolume

Sahi, web 2.0 çevresinde Twitter hesabı olmayan kaldı mı?.. Bir ismin veya web sitesinin Twitter’da daha çok yer alması, daha popüler olduğunu göstermez mi? TweetVolume, bu sorumuza cevaben “Gösterir” diyor. Bir ipucu verelim: Bir kelimenin Twitter’da ne kadar geçtiğini anlamak için Google’da arama yapıyor. Bu sebeple TweetVolume sonuçlarınızı şu şekilde bir aramayla kontrol edebilirsiniz.

5. Quarkbase

Quarkbase

Bir web sitesinin ekran görüntüsünü, domain sahibini, Alexa sıralamasını, dilini, hangi sitelerde daha popüler olduğunu, Wikipedia, Digg, Technorati, Reddit gibi sitelerden ne kadar bağlantı aldığını, hangi sayfalarının daha popüler olduğunu gösteren bir web uygulaması Quarkbase.com. Üstelik bu sorguları, oldukça kısa bir sürede tamamlıyor.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...