İşte deprem sonrası Haiti!

İşte deprem sonrası Haiti!

Geçtiğimiz günlerde Haiti’de, 7.0 büyüklüğünde, bir dakikadan uzun süren bir deprem felaketi yaşandı. Ülkede devlet sarayının da aralarında olduğu binlerce bina yerle bir oldu. 100 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Depremzedelere yardım için pek çok kuruluş kollarını sıvamış durumda. Herkes, elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Google da, çalışmaya katılan kuruluşların arasında yer alıyor. Hazırladığı Crisis Response sayfasıyla, Haiti için maddi yardım topluyor, Haiti’deki hastanelere ait bilgilere yer veriyor ve bölgenin en güncel Google Earth görüntülerini yayınlıyor.

İşte bu yazımızın konusu da, bahsettiğimiz güncellenmiş uydu görüntüleri. Depremden sonra GeoEye ile yakın iletişime geçen Google, elde ettiği son görüntüleri Google Earth için KML formatında yayınlıyor.

Görüntülerde biraz dolaşmak bile, yıkımın şiddetini anlamaya yetiyor.

KML dosyasını buradan indirebilirsiniz. Masaüstü programı kullanmak istemezseniz, son görüntülere Google Maps üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Aşağıdaki uydu fotoğraflarında, Haiti’den deprem öncesi ve sonrası görüntüler yer alıyor. Kolayca tahmin edebileceğiniz gibi, sağdaki fotoğraflar deprem sonrasına, soldaki fotoğraflar ise deprem öncesine ait.

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...