İş Hayatında Profesyonel Görünmenizi Engelleyen 7 Şey

İş Hayatında Profesyonel Görünmenizi Engelleyen 7 Şey

İş ortamında kötü alışkanlıklar sıklıkla görülür. İş arkadaşlarımızda bunu her gün görebiliriz ve hatta kendimiz bile farkında olmadan kötü alışkanlık sahibi olabiliriz. Eğer birazdan bahsedeceğimiz şeylerden birini kendinizde görürseniz, bunu düzeltmek isteyebilirsiniz. Eğer hiçbiri sizde yoksa, muhtemelen işinizde oldukça profesyonel gözüken birisiniz ve sizi tebrik ederiz!

Söylenmek

Her ofiste mutlaka bir şeylerden devamlı olarak şikayet eden birileri vardır. En iyi koşullarda bile şikayet edecek bir şey bulabilirler. “Patronumuz çok kötü”, “Çalışma koşullarımız dayanılacak gibi değil”, “Burası çok sıcak”, “Burası çok soğuk”, “Yemek arası çok kısa”, “Bana verilen görevler çok ağır”, “Şu dışarıdaki kuşa gıcık oldum”, “Bu sebildeki suyun tadı da çok garip”, “Bu sinek yüzünden çalışamıyorum”, bunlardan birkaçı. Elbette bazen şikayetlerimizi paylaşmak rahatlamamızı sağlayabilir ancak sinir bozucu birisi durumuna düşmemek için sınırlarımızı bilmeliyiz.

Oyalanmak

Sizi devamli kahve ya da sigara içmeye, bir şeyler atıştırmaya, yürüyüşe çıkmaya veya sohbet etmeye çağıran bir iş arkadaşınız var mı? Bazı insanlar yapmaları gereken işleri yapmayarak oyalanırlar. Mesai saatinde sürekli işleri ertelemek (özellikle başkalarını da etkiliyorsa), profesyonellikten uzak bir görüntü çizmenize sebep olacaktır.

Herkesi Mutlu Etmeye Çalışmak

Müdürünüz bir şey istiyor, patronunuz başka bir şey istiyor, tasarımcınız da diğer yandan ve pazarlamacının da sizden isteği var. Eğer gerçek bir profesyonel iseniz bu gibi durumlarda hangisini yapmanın doğru olduğuna karar vermeniz ve bunu yapmanız gerekir. Herkesi memnun etmeye çalışmak ve çok iyi olmayan ama herkes için uygun olan bir iş çıkarmak, bir profesyonelin yapabileceği en doğru şey değildir.

Geç Kalmak

Bir randevuya geç kalabilirsiniz, arkadaşlarınızla buluşmanıza geç kalmanız da kabul edilebilir, sinemaya geç kalmak da sizin tercihiniz olabilir. Ancak daima işe geç kalmak profesyonellikten uzak ve kaba bir davranıştır. İşe sürekli geç gelen çalışanlar, müdürleri arasında pek popüler değillerdir. İşe zamanında gelemiyorsanız, müdürünüz size verdiği görevi zamanında bitireceğinizden nasıl emin olabilir ki?

Çok Fazla Şaka Yapmak

Herhalde her ofiste kendini devamlı şaka yapmaktan alıkoyamayan kişiler vardır. Bazıları anlattıkları fıkralarla ve sözlü şakalarla en azından sınırı aşmazken bazıları ise fazla ileri giderek iş arkadaşlarına çeşitli şakalar yapabiliyorlar. Mizah tabii ki hayatımızda önemli bir yere sahip ve güzel bir şaka her zaman çalışma ortamına olumlu şekilde yansır. Ancak ofis soytarısı olmak pek de saygı duyulası bir şey değil.

Uygunsuz Giyinmek

Günümüzde modern şirketler, patronlar ve yöneticiler, iş yerinde gündelik giyime daha fazla izin verir oldular. Ancak bu tabii ki işe pijamaya benzeyen bir giysi ile gelebilirsiniz anlamına gelmiyor. Ayrıca işe gelirken fazla dekolte giyinen birinin, profesyonelliği hakkında soru işaretleri uyandıracağı da bir sır değil. Her gün takım giyin demiyoruz, ancak çok tuhaf bir görünümden kaçının.

Anlaşmazlıklara Neden Olmak

Bazı insanlar tartışmaya girmeden yaşamayazlar. Bunun sebebi başkalarıyla didişmekten enerji depolamaları ve keyif almaları. Bazıları bunu sakince, karşısındaki kötü sözlerle inciterek yaparken bazı kimseler ise bağırıp çağırarak, bir şeyler fırlatarak yaparlar. Her halükarda başkalarıyla tartışmaya girmek iş yeri için uygun bir davranış değildir.

Kaynak: Lifehack

Sevebilirsin...