Aslında Özür Dilememeniz Gereken 10 Şey

Aslında Özür Dilememeniz Gereken 10 Şey

Genellikle diğer insanların ne düşündüğünü çok merak ettiğimiz ya da onların duygularını kendi ihtiyaçlarımızın üzerinde tuttuğumuz için özür dileriz. Fakat bazı durumlarda özür dilemek gereksizdir. İşte aksini düşünseniz bile asla özür dilememeniz gereken 10 durum:

1. Hayır dediğiniz için asla özür dilemeyin.

Kendi sınırlarınızın farkında olmanız, saygınlığınızın bir göstergesidir. Eğer bir şeyi yapmanız veya vermeniz mümkün değilse bunun için özür dilemeyin. Yeri geldiğinde “Hayır” diyebilmek iyi bir liderlik özelliğidir.

2. Hayalleriniz için özür dilemeyin.

Pişmanlıkla dolu yaşadığınız bir hayatta kaçırdığınız çok şey vardır. Hayalleriniz sizi siz yapar bu yüzden hayallerinizin peşinde olduğunuz için özür dilemeyin. Hayallerinizi yaşamak yerine hayatınızın hayalini kurduğunuz sürece mutlu olamazsınız.

3. Kendinize zaman ayırdığınız için özür dilemeyin.

Önceliği kendinize vermediğiniz takdirde mutlu ve başarılı olamazsınız. Her zaman kendi ihtiyaçlarınıza öncelik verin ve kendinize zaman ayırın. Kendinize zaman ayırın ve bu zaman süresince sizi mutlu eden şeyleri yapın.

4. Kendi öncelikleriniz için özür dilemeyin.

Başkalarının, öncelikleriniz için sizi suçlu hissettirmesine müsaade etmeyin. Her zaman önceliklerinizi önemseyin. Eğer bir şey sizin için önemliyse o zaman “önemli”dir. Değer verdiğiniz kişiler de sizin seçiminize saygı gösterecektir.

5. Zararlı bir ilişkiyi bitirdiğinizi için özür dilemeyin.

Sizi yaralayan kişileri hayatınızdan çıkardığınız için asla özür dilememelisiniz. Sağlıksız bir ilişkinin, tam potansiyelinize ulaşmanızı engellediğini fark etmeniz, hayatta ilerleyebilmeniz için önemli bir adımdır. Bu yüzden mutlu olun ve çevrenizde özgüveninizi destekleyen insanları bulundurun.

6. Davanızdan vazgeçmediğiniz için özür dilemeyin.

Değerlerinizi, etik veya ahlaki düşüncelerinizi, dini inançlarınızı savunduğunuz için asla üzülmeyin. Liderler, asla doğru olduğuna inandıkları şeyler için özür dilemezler.

7. Cevabı bilmediğiniz için özür dilemeyin.

Sürekli bilgi arayışında olmak, zihnimizi genç tutar. Bir öğrenme fırsatı yakaladığınızda, asla özür dilemeyin. Bilmediğini bilmek, güçlü bir karaktere ve alçakgönüllülüğe delalet eder.

8. Kendi gerekleriniz* için para harcadığınızda özür dilemeyin.

Yeri geldiğinde kendinize özel bir şeyler almaktan utanmayın. Kendinize güzel bir şey almanız, kendinize duyduğunuz saygıyı arttırabilir. Mutlu ve başarılı insanlar, arzularının peşinden gitmenin, hayatlarını doyasıya yaşayabilmek için gerekli olduğunu bilirler.

9. Başkası adına özür dilemeyin.

Herkes, kendi hareketinden ve davranışından sorumludur. Sizinle bağlantıda oldukları için hareketleri sebebiyle sorumluluk hissetseniz de, bu konuda abartıya kaçmayın. Başkaları adına özür dilemekten kaçının.

10. Doğruyu söylediğiniz için özür dilemeyin.

Güçlü insanlar, doğruları söylemekten kaçınmazlar. Güçlü olduğunuz için özür dilemeyin. Gerçekler can yaksa bile, doğru sözlü olmanın faydası her zaman daha çoktur.

Kendinize karşı asla yalan söylemeyin ve başka insanların ne düşündüklerini çok da önemsemeyin. Çok özür dilemek ve gerek yokken üzgün olduğunuzu belirtmek, zamanla özgüveninizi düşürür. “Üzgünüm” kelimesini, gerçekten özür dilemeniz gereken durumlara saklayın.

Kaynak: Lifehack.

* Çevirenin Notu: Aslında kim ve ne için ve ne kadar kendi için harcanacağı tartışmalı bir konudur. Özellikle de günümüzde bu durum büyük bir öneme sahiptir. İnsanların çoğu düşük standartlar altında hayatta kalmaya çalışırken kişisel zevklere yönelik para harcandığı için insanlıktan özür dilenmelidir. Bu tip absürt durumların sosyal medyada yaygınlaştırılıp yasallaştırılması insanlık suçudur. Bu sebeple bu maddeye “gerekli” vurgusunu yapmayı uygun buluyorum.

WoW

zamanının çoğunu hukuk fakültesinde geçiriyor.

Sevebilirsin...