Aklınızdan Çıkarmamanız Gereken 7 Tavsiye

Aklınızdan Çıkarmamanız Gereken 7 Tavsiye

Mutlu bir hayat yaşamak için, bize görevler düşüyor. İşte hayat yolculuğunda aklınızdan asla çıkarmamanız gereken yedi tavsiye:

1. Geçmişinle barış ki, içinde bulunduğun anı mahvetmesin. Geçmişte yaşadıkların her ne ise, bunu bir kenara bırakmalı ve içinde bulunduğun ana yoğunlaşmalısın. Vereceğin kararlar ve atacağın adımlar, gelecekte karşına çıkacak.

2. Diğerlerinin senin hakkında ne düşündüğü önemli değil. Asıl önemli olan, kendine ne kadar önem verdiğin ve ne kadar önemli olduğunu düşündüğün.

3. Zaman herşeyin ilacıdır, zamana bırak, zamana. Zamanla acıların azalacak. Yaralar kim olduğumuzu hatırlatmaya devam edecek, hayatımızı ve neden bu yolda olduğumuzu açıklayacaklar elbette. Bize meydan okuyarak daha güçlü olmamızı sağlayacaklar. Ama canımızı daha fazla yakmayacaklar.

4. Hiç kimse mutluluğuna sebep olamaz. Mutlu olmak senin elinde. Zamanını boşa harcama, huzuru aramak için çaba göster, elindekilere müteşekkir ol ve dış dünyanın keyfine var.

5. Hayatınızı diğerlerinin hayatıyla karşılaştırmayın, onların hayatı hakkında her şeyi bilemezsiniz. Eğer bütün problemleri bir araya geitrseydik ve diğerlerinin problemlerini görseydik, hemen kendimizinkileri geri alırdık.

6. Çok fazla düşünmeyi bırak, bütün soruları cevaplayamaman çok normal.
Bazen ortada bir cevap olmaz, hiçbir cevap olmayacaktır, hiç olmamıştır. İşte cevabın kendisi bu! Sadece bunu kabul et, bekleme, devam et, İLERLE!

7. Gülümse, dünya üzerindeki tüm problemler senin değil. Bir gülücük karanlık günleri aydınlatabilir ve hayatını güzelleştirebilir. Gülümsemek, hayatın içindeki olası eğrilerin hepsini dümdüz yapar.

Yazar: Jelly Wong

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...