Tatile Çıkarken Yanınıza Almanız Gereken Cihazlar

Tatile Çıkarken Yanınıza Almanız Gereken Cihazlar

Tatil, dinlenme, rahatlama, yenilenme ve belki biraz da macera dönemi. Ama tatile çıkıyorum diye teknolojiyi bütünüyle arkanızda bırakacak değilsiniz. Bu yazımızda, tatile çıkarken mutlaka yanınıza almanız gereken teknolojik cihazlar var.

1. Akıllı Telefon

Tatilde en çok ihtiyaç duyacağınız teknolojik aletin bu olacağı aşikar. Güvenlik açısından, yol arkadaşlarınızla sürekli bağlantıda kalabilmeniz için önemli. Tatilde işlerinizi kolaylaştırabilecek binlerce uygulama da cabası. Navigasyon, rezervasyon, restoran tavsiyeleri vs. parmaklarınızın ucunda. Tatil boyunca telefonunuzla podcast ve diğer ses dosyalarını dinleyebileceğinizi söylemeye bile gerek yok.

2. Dizüstü Bilgisayar

Tatilde iş yapmanız gerekecekse, iş gezisindeyseniz veya tatilde blogunuzda yazmaya devam edecekseniz, bir dizüstü bilgisayarın elinizin altında bulunması gerekecektir. MacBook Air veya Sony Vaio T gibi ince ve hafif dizüstü bilgisayarları tercih etmenizde yarar var. Bu cihazlarla tatilde bulunduğunuz her mekan, bir anda çalışma odanıza dönüşebiliyor. Normal dizüstü bilgisayarları yanınızda taşımak, bir yerden sonra ciddi anlamda can sıkıcı olabilir.

3. Taşınabilir Batarya – Şarj Cihazı

Eğer benim gibi güvenlik önlemlerini fazlasıyla önemseyen biriyseniz, bu aleti bulundurmak zorundasınız demektir. Bu şarj cihazlarının bir çok tipi var. Bazıları oldukça ufakken, bazıları bütün bir ailenin şarj ihtiyacını karşılayabilecek şekilde tasarlanmış. Otel odasında priz bulmakta zorluk yaşama ihtimaliniz varsa, onun için de kullanabilirsiniz.

4. Gürültü Engelleyici Kulaklıklar

Uzun bir uçak yolculuğu veya otobüs yolculuğu yapacağınızı farz edelim. En çok rahatsız olacağınız şey, gürültü olacaktır. Motor sesini, saygısız yolcuları, bebek ağlamalarını ortadan kaldırmanın ilacı bu kulaklıklar. Ne de olsa nerede bulunursanız bulunun, huzurlu olmak hakkınız.

5. Kompakt Fotoğraf Makinesi

Sonraki zamanlar için tatilden hatıralar kalmasını kim istemez ki? Eğer profesyonel bir amacınız yoksa, tatile çıkarken yanınıza harika bir fotoğraf makinesi ve bir kaç lens almanız pek de akıllıca sayılmaz (Profesyonel fotoğrafçılara tavsiyelerimizi bu yazıda okuyabilirsiniz). Piyasada oldukça kaliteli kompakt fotoğraf makineleri var. Bunlardan bazıları, avuç içinize sığabiliyor ve suyun altında bile çekim yapabiliyorlar. Eğer havanızı atmak istiyorsanız, bütünleşik Wi-Fi‘ı olan modellerden birini alabilir, çektiğiniz fotoğrafları anında Instagram, Facebook veya Twitter hesaplarınızda dostlarınızla paylaşabilirsiniz. Fiyatları da uygun sayılır.

6. Kulaklık Çoğaltıcı

Tabletinizi ve dizüstü bilgisayarınızı birisiyle paylaşmak istediğiniz anlarda, bu küçük aparatlar imdadınıza yetişiyorlar. Yolculuk yaparken çocuklarınızı meşgul etmeniz veya seyahat firmasının yayınladığı kötü filmleri seyretmek zorunda kalmaktan kurtulmanız mümkün.

7. E-Reader

Tatilde kitap, dergi veya makale okumak isteyebilirsiniz. Eskiden bunun için yanınızda kitaplar, dergiler taşımanız gerekiyordu. Halbuki artık bunlara ihtiyacınız yok. Küçük ve çok hafif e-reader cihazı yanınıza alarak, binden fazla kitabı yanınızda taşıyabilirsiniz. “Diz üstü bilgisayarın ve akıllı telefonun yer aldığı bir listede E-Reader’ın ne işi var?” diye soruyorsanız, elektronik mürekkep teknolojisinden ve e-readerlardan bihaber olduğunuzu düşünürüz. Bu aletler, okuma zevkinizi neredeyse gerçek kağıt kadar tatmin ediyor, gözünüzü neredeyse hiç yormuyorlar. Teknolojileri sebebiyle günlerce, hatta bazen aylarca şarj edilmeden kullanılabiliyorlar. Türkiye’de ilk elden satışı olmayan Amazon Kindle‘ı özellikle tavsiye ederim. Mütevazi bir e-reader’ı Türkiye’de 250 TL civarında bir fiyata satın alabilirsiniz. Yurt dışından alacaksınız, fiyatı biraz daha uygun olacaktır.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...