15 gün nasıl geçti? – 2

21 Şubat- 6 Mart tarihleri arasında “Bilgisayar yok!” demiş ve bilgisayar kullanmamayı planlamıştım. Süre sona erdi ve hatta üzerinden bir kaç gün de geçti.

Birinci soru: Başarılı oldum mu? Evet.

İkinci soru: Akıllı telefon, bilgisayarın yerini tutuyor değil mi? Hayır, tutmuyor. Bir kere çok kolay ısınıyor ve kullanımı bilgisayar kadar rahat değil. Bu sebeple telefona indirdiğim popüler oyunlar bile can sıkıntımı kesmeye yetmedi. Bilgisayar kullanmayı özledim.

Ama evet, email kutuma gelen mesajları rahatlıkla cevapladım, Google Reader hesabımı sıkça kontrol ettim ve bunun gibi bilgisayarda en çok vakit geçirmeme sebep olan işlemleri telefonumla da halledebildim.

Tam 5 kere vazgeçmeye karar verdim. Hatta vazgeçmemle ilgili buraya neler yazacağımı da planlamaya başladım. Fakat bir şekilde  devam ettim ve 15 gün tamamlandı.

Eğer bilgisayarın hayatınızda ne kadar önemli yer tuttuğunu görmek isterseniz, size de bu aktiviteyi tavsiye ederim.

Böyle bir merakınız yoksa boş verin. Heyecan mı arıyorsunuz?

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...

2 Yanıt

  1. halil özdemir dedi ki:

    ben de 30 gun icin kendime söz vermiştim karar verdikten bir kaç gün sonra uygulamayı sifir seviyesine indirmemin mumkun olmadigini farkettim gevsetmekle beraber halen uyguluyorum asgari seviyede pc kullaniyorum keyfi olarak kullanmiyorum diyebilirim ancak sunu farkettim ki akilli telefonlarin ciddi bir sarj suresi var ve sarj cabuk bitiyor. adeta sarj aleti ile gezdim bir ara.

    • victory dedi ki:

      Kesinlikle. Bilgisayarsız yapılamayacak bir çok şey var. Zaten bütün mesele, gerekli olduğu yerde bilgisayarı kullanmak ve boşa vakit öldürmeye başlanıldığı anda sınır koymayı bilmek. Ama ne yazık ki pek mümkün olmuyor.