Hoşgeldin iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch

Hoşgeldin iPhone 6, iPhone 6 Plus ve Apple Watch

Sonunda Apple beklenen ürününü iPhone 6’yı tanıttı. Yanında bir de Plus’ı ile birlikte. Kap rengi çeşitliliğinin tarih olduğu günümüzde aynı işe yarayan boy boy cihazlar teknolojik trendin yansıması niteliğinde.

California’da gerçekleşen tanıtımda geçen sene olduğu gibi iki iPhone tanıtıldı: iPhone 6 ve daha da büyüğü iPhone 6 Plus.

iOS 8 ile birlikte gelen iPhone 6 ve Plus son gelişmiş iPhone 5’in hem boyut yönünden hem de teknoloji olarak daha üstün. Temel sistemlerde hemen aynı işlevleri daha hızlı gerçekleştirmeyi vaad ediyor.

iPhone 6; 4,7 inch ile büyük boy ve 3 renk seçeneğiyle satışa çıkıyor. Plus ise bir phablet. Tablet ile telefonun kırması.

Plus iPhone 6 ile aynı özelliklere sahip, büyüklüğü ve 1920-1080 ekran çözünürlüğü hariç. Bu görüntü kalitesi LG G3 ya da Samsung Galaxy Note 4 kadar olmasa da Apple için bir rekor.

Yeni iPhone 6 Plus 64 bit A8 işlemcisiyle yeni kamera sensörü ile geliyor.

Bunun yanında Samsung’un uzun zamandır sahip olduğu teknoloji olan ve Applecıların içinin gittiği kol saati formatında telefon aksesuarı artık Apple’a da geliyor: Apple Watch.

iPhonelar ile iletişimli ve eşgüdümlü olarak çalışan bu cihazlar temel fonksiyon ve uygulamalara erişim ve kullanım imkanı sağlıyor.

Bir sene daha artık rahatlıkla Samsung ve Apple’ı karşılaştırmaya ve tartışmaya başlayabiliriz.

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...