Oranın da Ötesine

Yaklaşık 1 ay önce Vimeo’da yayınlanan ve bugüne kadar yaklaşık olarak 300,000 defa seyredilen bir video ile karşınızdayız bugün: Further Up Yonder. Altyazıları Türkçe’ye Opereyşın tarafından çevirilen bu çalışmada, Space Station Alpha ismiyle de bilinen Uluslararası Uzay İstasyonu‘nun (ISS) mürettebatına ait kısa konuşma parçalarını, ISS’den çekilen yüksek kalitedeki görüntülerle birleştiriyor Giacomo Sardelli. Söylediklerine kulak verelim isterseniz:

“Uluslararası Uzay İstasyonu ile çekilen fotoğrafları kullanarak bir hikaye anlatmak ve son 11 yılda burada çalışan astronotların gönderdikleri mesajları paylaşmak istedim.

Bütün insanlık için uzaya bir geçit açmaya çalışıyorlar, ancak eğer onları takip etmek istiyorsak dünyada da basit sınır hesaplaşmalarından kurtulmamız gerektiğini anlamalıyız. Kozmonot konuşurken, dünya üzerinde 1 gün daha geçiyor, gün batımından, gün doğumuna… ISS hız kazanıyor ve hızlanıyor, hızlanıyor… Astronotlar hızla dönen, karaların, denizlerin ve insanların birleştiği bir dünya görüyorlar. Onları takip etmeye hazırlanalım: Oranın da Ötesine…

Video’yu Türkçe altyazı ile seyretmek istersiniz, universalsubtitles.org sitesinden seyredebilirsiniz. Video’nun altındaki kutucuktan Turkish’i seçmeniz yeterli.

Aşağıda, videonun orijinali yer alıyor:

İbrahim

Hekim. Yazar, beğenirse çevirir, kod yazarak eğlenir. 2002'den beri internette yazıyor.

Sevebilirsin...

2 Yanıt

  1. kralizasyon dedi ki:

    Süperdi. Gerçekten manzara çok güzel.

  2. Manzara dedi ki:

    Çok kaliteli bir video. Teşekkürler…