Mahalle Maçı Testi

Hepimizin çocukluğunu, gençliğini verdiği mahalle maçlarını hatırlıyor muyuz, yoksa çoktan unuttuk gitti mi? İşte mini bir test o günleri hatırlamak adına. Kolay gelsin…

1) Aşağıdakilerden hangisi mahalle maçı çeşitlerinden biri değildir?

a) Minyatür kale
b) Gol atan kaleye
c) Bodur kale
d) Japon kale
e) Alman kale

2) Maç başlamadan önce takımları belirlemek için ne yapılır?
a) Kura çekilir
b) Aldım-verdim yapılır
c) OSS (Oyuncu Seçme Sınavı) yapılır
d) Açık arttırma düzenlenir
e) Yazı-tura atılır

3) Maç yapacak kişi sayısının tek olması durumunda ne yapılır?
a) Sahanın en güçsüzü birinci devre bi takımda, ikinci devre diğer takımda oynatılır
b) Sahanın en güçsüzü oyuna alınmaz, dövülür
c) Tek sayı can sıkar, problem çıkmasın diye maç iptal edilir
d) Yoldan geçe teyze maça dahil edilir
e) Tek tek basaraktan bade süzülür

4) Maça başlamadan takımlardan biri diğerinden güçsüzse ne yapılır?
a) Güçlü takıma para teklif edilir
b) Sezon ortasında transfer yapılır
c) Güçsüz takım oyuncuları kampa alınır
d) Güçsüz takımın oyuncularına cevizli sucuk, incir vs. yedirlir
e) Avans verilir

5) Maç nasıl başlar?
a) Santrayla
b) Taraflardan biri başlar
c) Hayır öbür taraf başlar, onlar daha zayıf
d) Top havaya dikilir, kapan başlamış olur
e) Hakemin düdüğüyle

6) Aşağıdaki kavramlardan hangisi mahalle maçlarında kullanılmaz?
a) Atan alır
b) Bek
c) Deplasman
d) 10’da devre 20’de biter
e) Kaleci-oyuncu

7) Mahalle maçlarında genelde kalecilerin mızmızlamaları üzerine aşağıdakilerden hangisi yapılmaz?
a) Tartışmaya girilmez
b) Dar alanda kısa paslaşılmaz
c) Terli terli soğuk su içilmez
d) Geri pas verilmez
e) Topa abanılmaz

8) Mahalle maçlarında avuta giden top baya bi uzağa gitmişse topu kim alır?
a) Kaleci alır
b) Sahanın en küçüğü alır
c) Atan alır
d) Atan almaz basan alır
e) Top toplayıcı

9) Mahalle maçlarında 3 korner olursa ne olur?
a) Ayıp olur
b) Avut olur
c) Ofsayt olur
d) Penaltı olur
e) Olan olmuştur ileriki maçlara bakılır

10) Kaleci degaj kullanırken yanında forvet oyuncusu varsa ne yapar?
a) 3 kere sektirir
b) Kafa atar
c) Yumruk atar
d) Muhabbet eder
e) Hayata küser

11) Kaleden kaleye gol olur mu?
a) Olmaz
b) Neden olmasın?
c) Olmalı mı, olmamalı mı?
d) Olmak ya da olmamak?
e) İşte bütün mesele bu

12) Eğer top kale direkleri yerine konan taşın üstünden geçerse ne olur?
a) Taşın boyu uzamaz, cüce kalır
b) Taç olur
c) Penaltı olur
d) Genelde kavga çıkar
e) Gidilir internet kafede FIFA 2006 oynanır

13) Tartışmalı bir gol üzerine kavga edilirken takımlardan birindeki bir oyuncu boş bulunup karşı takım lehine bir laf ederse ne olur?
a) Şike iddaları ortaya atılır
b) Hemen birisi “Adamınız dedi oğlum!” diye atlar
c) Maç uzatmalara kalır
d) İyi orta gol getirir
e) Lafı eden bi güzel dövülür

14) Gol olup olmadığı üzerine kavga çıktığında golü attığını iddia eden taraf büyüklük yapmak adına karşı takım oyuncularına ne der?
a) Hamam parası olsun
b) Sauna parası olsun
c) Sen benim kim olduğumu biliyon mu lağn?
d) Biz büyük bi camiayız
e) Futbol kitlelerin afyonudur

15) Mahalle maçlarında baraj mesafesi nedir?
a) 3 adım
b) 9 adım
c) Adım adım
d) 9 metre 15 santim
e) Bir arpa boyu

16) Penaltı atışı mesafesi nedir?
a) 9 adım
b) Kalecinin boyunun kare kökü
c) Kalenin eninin iki katı
d) Kalecinin kaval kemiğinin 9 katı
e) 11 metre

17) Sahadan araba geçiyorsa eğer, arabanın geçmesi beklendikten sonra maça nasıl devam edilir?
a) Hakem atışı yapılır
b) Araba geçmeden önce top hangi oyuncudaysa o devam eder
c) Santra yapılır
d) Penaltı atışlarına geçilir
e) Altın gol uygulamasına gidilir

18) Çok gol yiyen kaleci için aşağıdakilerden hangisi söylenir?
a) Kova
b) Kova kaleci
c) Kalecinin arkası, merkez bankası
d) Kalecinin arkası yarın
e) Kumbara

19) Maç esnasında top patlarsa ne olur?
a) Ramazan topu mu?
b) Topu patlatan tartaklanır
c) Topu patlatan parasını öder
d) Topu patlatan kaleye geçer
e) Dördüncü hakem yedek topu sahaya sürer

CEVAPLAR
1) c
2) b
3) a
4) e
5) d
6) c
7) e
8) c
9) d
10) a
11) a
12) d
13) b
14) a
15) a
16) c
17) b
18) c
19) c

Sevebilirsin...

4 Yanıt

  1. €miR dedi ki:

    Tabi ki hepsini doğru bildim, süperim, sokaklarda futbol oynamak için doğmuşum 😛

  2. yilmazgultekin dedi ki:

    kaleci degaj yaptı hiç bir yere ve kimseye dokunmadan karşı kaleye top girerse gol olurmu.

  3. börtecine dedi ki:

    çok az ama yaa 35 tane daha soru sorsaydın…

    Degajdan gol olur. Almanya 2006 dünya kupasında örneği yaşandı 😉

  4. n dedi ki:

    merak

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir