Tarayıcılar & Sürümleri

Tarayıcılar & Sürümleri

Bundan yaklaşık 2,5 sene evvel Firefox’un yeni sürümü 3.5‘in çıktığını duyurmuştuk. Mozilla, bir süre önce de yeni bir sürüm çıkardı: 10.0.

Üç sene içerisinde 3.5’ten 10’a çıkan Firefox, bu yüzden biraz eleştiriliyor. Versiyonda ‘.’dan sonrasının değişmesi gerekirken öncesinin değiştirildiğini ve aynı durumun Chrome‘da da olduğunu ve hatta bu iki tarayıcının sırf birbirleriyle rakam yarışına girdikleri için ufak değişiklikler için bile versiyon artırdığını söyleyenler var.

Bir kısım kullanıcı da, ilk çıktığında dengeleri alt-üst eden ve hızla yaygınlaşan Firefox’u savunarak, versiyon artırmanın sadece tarayıcı arayüzüyle ilgili olmadığını, asıl farklılık ve geliştirmenin tarayıcının altyapısında olduğunu ifade ediyor.

Firefox’un 13. sürümü bu yılın Haziran ayına yetiştirmeyi planlaması, versiyon işinin yanlış uygulandığı ile ilgileri fikirleri artırıyor gibi.

Bu tartışma süredursun biz işi en başından alalım. Bu diyagramımızda dünyada kullanım oranı en yüksek 5 internet tarayıcısının sürümlerine ve çıkış tarihlerine bir göz atalım.

Tarayıcılar & Sürümleri - Opereyşın.com Diyagramlar

İsmail Sarbay

Hekim. Opereyşın'ın kurucu ortağı ve isim babası. Görseli yazıya tercih etmesiyle tanınır. Hobilerine titizlikle sarılır.

Sevebilirsin...